• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

BMGK'dan kabin yasağıyla ilgili değerlendirme

BMGK'dan kabin yasağıyla ilgili değerlendirme
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Terörle Mücadele Departmanı Başkanı Jean-Paul Laborde, uçak kabinlerine alınan dizüstü bilgisayarın yarattığı tehlike hakkında çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

ABD, Avrupa Birliği (AB) ile görüşmeleri sonrası kabin yasağı uygulamasını Avrupa ülkelerine genişletmeme kararı alırken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Terörle Mücadele Departmanı Başkanı Jean-Paul Laborde, uçak kabinlerine alınan dizüstü bilgisayarın yarattığı tehlike hakkında çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

ABD'nin Türkiye'nin de aralarında olduğu bir dizi ülkeye uyguladığı kabin yasağının, Avrupa ülkelerinden yapılacak uçuşlarda da uygulanmasına ilişkin görüşmelerde geri adım atılmasının ardından konuşan Laborde, cep telefonundan büyük boyuttaki dizüstü bilgisayar (laptop) ve tablet gibi cihazların uçak kabinine alınmamasına neden olan güvenlik tedbirlerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Laborde, teröristlerin uçak kabinine bomba sızdırabilmek için dizüstü bilgisayarları kullanmasının 'zayıf bir ihtimal olarak ele alınmadığını, böyle bir saldırının ne zaman olacağının tartışıldığını' söyledi.

İspanyol haber ajansı Efe'den bir muhabirin sorusunu yanıtlayan Laborde, dizüstü bilgisayarlar kullanılarak uçakta bombalı saldırı düzenlenmesinin 'birkaç yıl' içerisinde gerçekleşebileceğini ifade etti. Laborde, böylesi bir saldırıda şuan bazı uçuşlarda mevcut olan internet hizmetinden de yararlanılabileceği konusunda uyardı.

ABD'nin mevcut kabin yasağı uygulaması, Türkiye, Fas, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan ve Kuveyt'ten yapılan ABD uçuşlarında geçerli.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim