• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Boeing 787'nin 1 haftada 4'üncü vukuatı

Boeing 787'nin 1 haftada 4'üncü vukuatı
Japon Havayolları’na kabus yaşatan Boeing 787 Dreamliner, bir hafta içerisinde 4’üncü kez teknik sorun yaşadı.

 

Japon Havayolları, bugün yeni jenerasyon uçaklarında 100 litrelik bir yakıt sızıntısı raporladı. Sorunun geçtiğimiz hafta Salı günü Boston seferi yapan aynı uçaktakiyle aynı olduğu bildirildi.
 
JAL yetkilileri sızıntının sol kanattaki yakıt boşaltma hortumundan meydana geldiğini açıkladı. Firma yetkilileri ayrıca uçağın gün içinde herhangi bir uçuş programında olmamasından dolayı olumsuz yaralanma ya da benzer durumlara sebebiyet vermediğini, gerekli incelemelerin başlatıldığı bilgisi verdi.
 
Boeing'in en yeni uçağı birbirini takip eden günlerde operasyonel aksilikler yaşayarak aynı hafta içinde 3. kez yakıt sızıntısı ve elektrik aksamında sorunlar yaşamıştı. ABD hükümeti tarafından da 7 Ocak tarihinde Boston seferi yapan Japan Havayolları uçağında meydana gelen arızayla alakalı kaygılar bildirilerek, geniş kapsamlı bir inceleme yapılması talimatı verildi. Gerek havayolu üreticisi gerekse de hükümet incelemeler esnasında uçağın güvenli olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Boeing ayrıca uçakta yaşanan sorunların 1990'ların Boeing 777 deneyiminde olanlardan daha kötü olmadığı konusunda ısrar ediyor.
 
60 kadar uçak siparişiyle Orta Asya pazarının en büyük Dreamliner alıcısı olan Qatar Havayolları da yaşanan güvenlik problemleri 'diş çıkarma' benzetmesiyle açıkladı.
 
Qatar Havayolları CEO'su Akbar Al Baker, “Elbette zaman zaman diş çıkarma problemleri olacak, fakat bu yeni uçak programlarında öngörülür' dedi.
 
Akbar ayrıca,  “İlk teslim edilen Dreamliner siparişlerimizden beri 5 Dreamliner ile herhangi bir teknik sorun yaşamadık. Uçaklar şu an operasyonda”  diye ekledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim