• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Boeing, ABD ordusuna teslim etti

Boeing, ABD ordusuna teslim etti
Boeing, ilk “çok yıllı II yapılandırılmış” CH-47F Chinook helikopteri, planlanandan bir ay önce, 29 Temmuz 2014 tarihinde ABD Ordusu’na teslim etti. Teslim töreni Pensilvanya, Ridley Township’teki üretim tesisinde yapıldı.

Helikopteri Amerikan Ordusu adına teslim alan, Kargo Helikopter Birimi proje müdürü Albay Rob Barrie, “Bu teslimat takım çalışmasının ve sahadaki birliklerimize olan taahhüdümüzün bir örneğidir.” dedi.

Boeing 2013’ün Haziran ayında, 155 adet CH-47F ve 60 ilave hava taşıtı opsiyonu içeren 4 milyar dolarlık çok yıllı anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamındaki teslimatların 2019’a kadar sürmesi öngörülüyor. Bu ileri yapılandırılmış modelleri almak için anlaşma imzalanan uluslararası müşteriler arasında Avustralya, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor.

Boeing Başkan Yardımcısı ve Kargo Helikopteri ve H-47 Programı Müdürü Steve Parker, “Bu teslimat Boeing’in müşterilerine verdiği taahhütlerin devamlılığının sağlandığının bir göstergesidir. Deneyim sahibi ekipler, Ordunun bugünkü ve gelecekteki ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak üzere bu hava taşıtının ileri ve çok işlevli kabiliyetlere sahip olabilmesi için birlikte çalıştı.” değerlendirmesinde bulundu.

“Çok yıllı II yapılandırması”, kargo misyonları için karada hızla yeniden yapılandırma sağlayan Kargo Yükleme-Boşaltma sisteminin yanı sıra bakım işlemlerini ve nihayetinde ürünün toplam işletme maliyetini azaltmak için gerçek zamanlı sağlık izleme imkanı veren Kargo Platform Sağlık Ortamı sistemi gibi bir dizi ürün iyileştirmelerini de içermektedir.

 Boeing’in bir birimi olan Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik, yenilikçi ve kabiliyete dayalı müşteri çözümleri konusunda uzmanlaşmış dünyanın en büyük savunma, uzay ve güvenlik işletmelerinden biri ve dünyanın en büyük ve en fazla çeşitte askeri hava aracı üreticisidir. Merkezi St Louis’de olan 33 milyar dolar değerindeki Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik’in, dünya çapında 56 bin çalışanı bulunmaktadır. Bizi Twitter’da @BoeingDefense hesabımızdan takip edebilirsiniz.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim