• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Boeing B777X'in katlanır kanatlarına onay çıktı

Boeing B777X'in katlanır kanatlarına onay çıktı
Dünyanın en büyük sivil ve askeri uçak üreticilerinden olan Boeing, yeni tanıtacağı uçak olan Boeing 777X modelinde dikkat çekici bir tasarım kullanacak. Amerikalı dev şirket yeni uçağının dizaynında katlanan kanat modeli ile adından söz ettirecek.

2019 Aralık ayında ilk ticari uçuşunu yapması beklenen Boeing 777X modelinde, uçak havalimanında yerde ilerlerken kanat uçları yukarı dönük şekilde durabilecek. Bu da uçağın pistteyken daha kısa kanat açıklığı sayesinde daha rahat manevralar yapmasını sağlayacak.

Katlanan kanat mekanizması bugüne kadar bazı küçük uçaklarda, uçak gemilerinde ve askeri gemilerde de kullanıldı. Ancak Boeing 777X, şu ana kadar ticari havacılıktaki katlanan kanatlara sahip ilk ve tek model olacak.

Boeing 777X için yeni standartlar oluşturuldu!

Bu kanat mekanizmasının ticari havacılıkta kullanılacak olması yeni düzenlemeleri de beraberinde getirdi. Düzenleyici ve denetleyici bir kurum olan Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA) bu kanatlar için yeni standartlar oluşturdu. FAA; pilotların kapalı kalan kanatlara karşı uyarılması, havada iken kanatların kapatılamaması ve kanatların rüzgara karşı olan dirençleri konusunda Boeing’den güvence istedi.

Yeni kanatlar, Boeing‘in diğer kanatlarda kullandığı metalden daha güçlü ve daha hafif olan karbon fiber kompozitlerden üretildi. Bu da kanatların genişliğini 235 feet kadar artırmasına olanak tanıyor. Bu katlanan kanatlar, Boeing’in bir uçağına bağladığı en geniş kanat olarak ifade ediliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim