• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Boeing Company, Kevin McAllister’ın ayrıldığını duyurdu

Boeing Company, Kevin McAllister’ın ayrıldığını duyurdu
Dünyanın en büyük sivil ve askeri, uçak ve helikopter üreticilerinden, ABD merkezli Boeing Company, ticari uçaklar bölümü başkanı Kevin McAllister'ı görevden aldı.

Şirketin 2016’dan bu yana Ticari Uçaklar Başkanlığı görevinde bulunan Kevin McAllister istifa etti. McAllister yerine uzun süredir birlikte çalıştıkları Boeing Global Services bölümünün başkanı Stan Deal atandı. Değişiklik şirket çalışanlarına artık yetkileri alınmış ‘topal ördek’ olarak adlandırılan Boeing’in CEO’su Denis Muilenburg tarafından açıklandı.

TEST PİLOTLARININ MESAJLARI

McAllister’in istifası, geçen hafta yayınlanan iki Boeing test pilotunun mesajları sonrasında gündeme geldi. Test pilotlarının 737 MAX’in sorunlarından haberdar olduğu ancak bu konuda ABD’li havacılık otoritesi FAA’e yalan söyledikleri belirlenmişti. Pilotlar aralarındaki mesajlaşmada bu konuya değinmişlerdi.

CEO KOMİTEYE HESAP VERECEK

Boeing son günlerde yaptığı manevralar ile özellikle CEO Muilenburg’un açıklamalarına odaklanmış durumda. 30 Ekim’de Washington DC’de Muilenburg Ulaştırma Komitesi’nin sorularını cevaplayacak. Boeing’in nasıl bir savunma ile komitenin karşısına çıkacağı merakla bekleniyor.

Boeing’den yapılan açıklamada ayrıca, Bilgi Teknolojisi ve Veri Analitiği Başkan Yardımcısı Ted Colbert’in, Deal’in yerini alarak Boeing’in global hizmetlerinin CEO’su olacağı belirtildi.

Planlamacılar kurulundan yapılan açıklamada da, Yönetim Kurulu Başkanı David Calhoun liderliğindeki üst yönetimin desteklendiği ve bu liderlik ile Boeing’in “şu anki zor durumun içinden her zamankinden daha güçlü bir şekilde çıkacağına” olan güven vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim