• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Boeıng'den 'Kıvrık kanat' kararı

Boeıng'den 'Kıvrık kanat' kararı
Boeing, yeni kıvrık kanat uçlarıyla, 737 MAX serisinin yakıt performansını artırıyor...

Boeıng'den 'Kıvrık kanat' kararı

Boeing, yeni kıvrık kanat uçlarıyla, 737 MAX serisinin yakıt performansını artırıyor...

Boeing, 737 MAX serisinde kullanılmak üzere, yeni bir winglet (kıvrık kanat ucu) tasarımına başlayacağını duyurdu. İleri teknoloji ürünü yeni kıvrık kanat uçları, 737 MAX kullanan havayolu şirketlerine, yeni motor değişiklikleriyle elde edilen %10 – 12’lik iyileştirmeye ek olarak, %1,5 daha yakıt tasarrufu sağlayacak.

Boeing’in yeni kıvrık kanat ucu tasarımı, uçağa %4’e kadar yakıt tasarrufu sağlayan günümüzün kanat ucu teknolojisiyle karşılaştırıldığında, uzun uçuşlarda yakıt tüketimini %5,5’e kadar azaltacak. Boeing 737 MAX kullanacak olan havayolu şirketleri, günümüzün A320 modeline gore, koltuk başına %18 yakıt verimliliği elde edecek. Bu oran, uçulacak mesafenin uzunluğuna gore, daha yüksek seviyeye ulaşabilecek.

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Jim Albaugh, “Son teknoloji ürünü yeni kıvrık kanat ucu tasarımı, Boeing’in yakıt verimliliği konusunda süregelen çalışmalarının ve müşteri odaklılığının önemli bir göstergesidir. Yeni tasarım ve 737 MAX modeli için geliştirdiğimiz diğer teknolojilerle, bu alandaki liderliğimizi pekiştireceğiz. İleri teknoloji kıvrık kanat uçlarının 737 MAX serisine uyarlanması, yakıt fiyatlarının büyük değişkenlik gösterdiği günümüzde, müşterilerimize rekabetçi avantaj sağlayacak.” dedi.

Boeing’in aerodinamik uzmanları, 737 MAX’in kanatları için, eğimli uç teknolojisiyle çift yönlü kanat ucu konseptini birleştirebilmek amacıyla hesaplamalı akışkanlar dinamiğini kullandı. 737 MAX’in devam eden rüzgar tüneli testleri, yeni konseptin uçağa uygunluğunu kantıladı. İleri teknoloji yeni kanat uçları, günümüz havalimanlarının fiziksel kısıtlamalarıyla uyumluluk gösterirken, sürtünmeyi azaltmaya yarayan daha etkin kanat açıklığı sağlıyor.

Boeing, yeni 737 MAX serisi için bugüne kadar dünya genelinde 16 müşteriden 1.000’in üzerinde sipariş ve taahhüt aldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim