• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Boeing'in Rusya için acil durum planı mevcut

Boeing'in Rusya için acil durum planı mevcut
Rusya'yı stratejik büyüme noktalarından biri olarak gören ve milyarlarca dolarlık yatırım yapan Boeing, Ukrayna'daki gelişmeleri dikkatle izlediklerini ve acil durum planı olduğunu açıkladı.

Boeing yönetimi, Rusya-Ukrayna odaklı gelişmelerini izlediklerini belirtti.

Boeing, "Rusya'daki ticari kuruluşlarla önemli ortaklık ve müşteri ilişkilerimiz var. Gelişmelerin nasıl bir etki yaratacağını, bunun devam eden işlerimizi ve bölgedeki ortaklıklarımızı nasıl etkileyeceğini izlemeye devam ediyoruz. İşimizin temel alanlarından biri küresel tedarik zincirimizi yönetmek. Gelişmelerin potansiyel etkisine karşı acil durum planımız var" ifadelerini kullandı.

Boeing'in önümüzdeki yıllar içinde Rusya'da toplam miktarı yaklaşık 27-30 milyar dolar seviyesini bulacak bir dizi yatırım yapma hazırlığı içerisinde olmasına karşın, son aylarda ABD ve Rusya arasındaki gerilimin şirketin uluslararası büyüme planlarına etkisi açısından endişe yaratmaya devam ediyor.

Boeing için Rusya, küresel büyüme planı içerisinde stratejik önem taşıyan noktalardan biri olması açısından büyük önem taşıyor. Sovyet Rusya'nın çökmesinin ardından Soğuk Savaş döneminin sona ermesi ile birlikte Boeing şu zamana kadar Rusya'ya yaklaşık 7,5 milyar dolar değerinde yatırım gerçekleştirdi.

Rusya pazarında 2021 yılına kadar toplamda yaklaşık 27 milyar dolara varan bir yatırımı gerçekleştirmeyi planlayan Boeing'in, geriliminden önce Rusya ile ilişkileri son derece yakın bir şekilde ilerliyordu.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim