• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Borajet, büyük kentlere direkt uçacak

Borajet, büyük kentlere direkt uçacak
Borajet Ticaret Başkanı Recep Küçük, Türkiye’de bölgesel uçuşların artmaya başladığını belirterek, “İç bölgelerimizdeki büyük kentler arasında direkt uçuşlarla köprü kuruyoruz” dedi.

Borajet, büyük kentlere hava köprüsü kuruyor

Borajet Ticaret Başkanı Recep Küçük, Türkiye’de bölgesel uçuşların artmaya başladığını belirterek, “İç bölgelerimizdeki büyük kentler arasında direkt uçuşlarla köprü kuruyoruz” dedi.

Küçük, yaptığı açıklamada, Amerika ve Avrupa’da bölgesel havacılık hizmetlerinin çok ilerlediğini ifade ederek, Türkiye’de de bu ulaşım türünün artırılmasına yönelik ciddi anlamda yatırımların yapıldığını söyledi.
Recep Küçük, Devlet Hava Meydanları İşletmelerinin (DHMİ) 2009 yılı iç hat uçuş verilerini değerlendirerek, Türkiye’de birçok kişiye havayolu ulaşımını sağlayabilecek farklı alternatiflerin sunulamadığını savunarak, konuşmasına şöyle devam etti: “İç hatlarda geçen yıl seyahat eden 35 milyon civarında vatandaşımızın yaklaşık 30 milyonu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon, Adana, Bodrum ve Dalaman'a uçmuştur. Geriye kalan sadece 5 milyon kişi Türkiye’nin farklı noktalarına uçmuştur. Bizim hedefimiz bu 5 milyonluk oranı yükseltmektir. Uçak kullanmayan 40 milyon insana ulaşacağız. Belli kentler arasındaki ulaşımı farklı noktalara da taşımak istiyoruz. Türkiye'nin büyük şehirleriyle bağlantısını sağlayarak, ana damarlar ile kılcal damarlar arasındaki bağlantıyı kurmaya çalışıyoruz. Bölgesel havacılıkla, aynı zamanda sosyo-ekonomik değerlere de katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”

Borajet'in bölgesel uçuşlar kapsamında, yurt içinde; Adana-Bursa, Denizli-Samsun, Trabzon-Zonguldak, Şanlıurfa-Bursa gibi bazı kentlerde iç hat seferlerinin yanı sıra yurt dışında da Bursa - Üsküp, Şanlıurfa - Kıbrıs gibi noktalara uçuşunun bulunduğu, Şanlıurfa’dan Şam, Halep ve Erbil’e de kısa sürede uçuşlara başlayacağı kaydedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim