• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Borajet, ilk seferini Urmiye'den Van'a yaptı

Borajet, ilk seferini Urmiye'den Van'a yaptı
İran'ın Tebriz ve Urmiye kentlerine uçak seferi başlatan Borajet, ilk seferini Urmiye'den Van'a yaptı.

 

Bölgenin coğrafi şartlarına uygun uçaklarla hizmet veren Borajet, ilk seferini İran İslam Cumhuriyeti'nin Urmiye kentinden Van'a yaptı.
 
Uçuşlarla ilgili Van Ferit Melen Havalimanı'nda düzenlenen programa katılan Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Van'ın yolcu potansiyelinin yüksek olduğunu, bu nedenle Borajet'in bu projeden kazançlı çıkacağını ifade etti.
 
Kentte turizmin ve sanayinin gelişmesi açısından karşılıklı uçuşların başlamasının önemli olduğuna dikkati çeken Yüzer, "Van binlerce yıl önce başkent olarak seçilmiş bir il. Biz de istiyoruz ki Van, sivil havacılık alanında da bölgenin başkenti olsun. Yurt içi ve yurt dışına uçuşlar artsın istiyoruz. Bugünden itibaren İran'a ilk uçuş gerçekleştirilecek. Önümüzdeki günlerde de Erivan'a uçuşlar yapılacak. İlimiz ve ülkemiz için hayırlı olacağını düşünüyoruz" dedi.
 
İlk seferle Van'a gelen Urmiye Belediye Başkanı Mohammad Hazratpour Talatapeh, Van'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Van ve Urmiye'nin tarihi, dini, kültürel açıdan çok derin geçmişe sahip olduğunu söyledi.
 
Talatapeh, uçuşların başlamasında emeği olan Türk ve İranlı yetkililere teşekkür etti.
 
Urmiye'den Van'a gelen yolcular ise uçak seferlerinin başlamasından memnuniyet duyduklarını bildirerek, İran ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini, spor, sağlık, gezi konusunda güzel gelişmelerin yaşanmasını temenni etti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim