• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Bostancı'da helikopter düştü!

Bostancı'da helikopter düştü!
Bostancı sahilinde helikopter düştü. Helikopterin kontrolünün kaybedildiği ve denize düştüğü öğrenildi. Düşen helikopterin içinde 2 kişi kıyıdaki motorların yardımıyla kurtarıldı.

​İstanbul Bostancı açıklarında helikopter düştü.

Saat 17.00 sıralarında 155 polis ihbar hattına çok sayıda ihbar geldi. İhbarlarda Bostancı açıklarında Marmara Denizi'ne bir helikopterin düştüğü belirtildi.

Helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenildi. TC-HYU kuyruk tescilli helikopter Kartal'dan Sefaköy'e gidiyordu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, helikopterden kurtarılan kişilerin İsmet Öztürk ve Halil Ünver olduğunu açıkladı. Kaza yerine çok sayıda polis ekibi karadan ve denizden gönderildi.

Düşen sivil helikopterdeki 2 kişi balıkçılar tarafından kurtarıldı. Polis kayıtlarına göre helikopterde 2 kişinin daha bulunduğu, helikopter düşmeden atlayan bu iki kişinin yaralı olduğu öğrenildi.

Valilik açıklama yaptı

Kartal'dan Sefaköy'e gititği öğrenilen helikopterin düşmesiyle ilgili İstanbul Valiliği konuyla ilgili açıklamada bulundu. Valilik; "İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup iki kişi hafif yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır." açıklamasında bulundu.

Feribottaki yolcular, kazazedeleri kurtarmak istedi

Kaza sırasında feribotta olan ve kazayı gören yolculardan bazıları, düşen helikopterdeki kazazedeleri kurtarmak için denize atladı.

Pilot, iniş yapmaya çalıştı

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, helikopterin pilotu yerleşim yerine düşmemek için denize doğru yöneldiğini ifade etti. Yaralı pilot; "Uçağı düşürmemek, denize indirmek için epey çaba sarf ettim ama başaramadım." dedi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

heli1.jpgheli2-003.jpgheli3-003.jpgheli4.jpg

heli5.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim