• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Boyun veya Bel Fıtığında Ameliyat Neden Tercih Edilir?

Boyun veya Bel Fıtığında Ameliyat Neden Tercih Edilir?
Bel fıtığı çoğu kişinin yaşanan bir hastalık olduğundan pek çok farklı tedavi seçeneği ile önlem alınabilir.

Fıtık bel ve boyun gibi pek çok farklı bölgede oluşabilen ağrılar ile kendini belli eden hastalıklar arasında bulunmaktadır. Örneğin bel fıtığı belde bulunan omur kemiğin içerisindeki disklerin anatomisinin bozulması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Disklerin dışarı doğru taşması durumunda baskı hissetmesi ile ağrılar oluşur. Başlangıç aşamasında ağrıların şiddeti fazla olacağından ilaçlar etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır. Fıtıklaşma aynı anda birden fazla olabileceğinden büyük olanlara müdahale edilmesi kişilerin rahatlamasına yardımcı olacaktır. Sinir köklerini sıkıştıran disk bu bölgede dayanılması zor ağrıların oluşmasına neden olduğundan hastaların büyük bir kısmı ağrı şikâyetleri ile doktora danışmaktadır. Bunun yanı sıra ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi ya da epidural enjeksiyon ile tedavi de çokça tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır, epidural enjeksiyon hakkında yararlı bilgiler veren bu:http://marmaraagrimerkezi.com.tr/epidural-enjeksiyon/ sayfayı ziyaret etmeniz sizin için faydalı olabilir.

Epidural Enjeksiyon İle Ağrılara Son

Fıtıklaşma olan bölgelerde bel fıtığı tedavisi uygulanırken aşamalara göre farklı seçenekler üzerinden işlem yapılır. Bel ya da boyun fıtığı olanların başlangıç aşamasında ilk olarak ilaç tedavisi görmesi ağrıların azalmasına yardımcı olacaktır. Bir süre sonra ağrıların artması halinde ilaçların etkisi aynı faydayı göstermeyeceğinden farklı tedavi seçenekleri uygulanmaktadır. Özellikle fizik tedavi sayesinde ağrıların azalması ve kişinin normal bir yaşam sürmesi sağlanabilir.

 

Artık ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi sayesinde, gün boyu başını fazla oynatmadan çalışanların dayanılmaz ağrılarına da son veriliyor. Hastaların verilen şekilde spor yapması bu dönemde ağrısız ve kaliteli sonuçlar elde etmesine yardımcı olmaktadır. Epidural enjeksiyon özellikle aşırı derecede ağrısı olan hastalarda uygulanan bir tedavi seçeneğidir. Epidural enjeksiyon konusunda uzman Marmara Ağrı Merkezi ile artık tedavinizi daha rahat ve etkin bir şekilde yapmış olacaksınız.

1 Saatte Bel Fıtığı Ameliyatı

Çoğu zaman ameliyatsız tedavi seçenekleri kullanıldığından gelişen bu alanda etkileri arttırmaktadır. Bel fıtığı ameliyatı hastaların durumunun acil olması halinde veya ağrılarına uzun süre çözüm bulunamaması durumunda tercih edilmektedir. Kapalı bel fıtığı ameliyatı seçeneği günümüzde sıklıkla kullanılsa da yaygın olarak mikrodiskektomi yöntemi de kullanılmaktadır. Yaklaşık olarak üç santimlik cilt üzerinde açılan kesi sayesinde fıtık dokusuna ulaşım sağlanarak bu bölgeye müdahale edilir. Ameliyat genel anestezi ile yapılmakta ve 1 saate yakın sürmektedir. Hasta bir gün hastanede kaldıktan sonra ertesi gün taburcu edilir. Bu sayede iyileşme sürecini evinde geçirerek olası durumlarda doktora danışması gerekir. Doktorun önerilerine uyulmaması halinde hastanın kendisini zorlaması yeniden fıtık oluşumunun başlamasına neden olabilir. Bu nedenle ameliyat kesin bir çözüm olarak düşünülmemelidir. Bel fıtığı ameliyatı hakkında verdiğimiz bilgileri yeterli bulmayanlar buraya tıklayarak daha detaylı bilgiye ulaşabilirler.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim