• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Bozankaya'dan Ar-Ge'ye 70 milyon TL'lik yatırım

Bozankaya'dan Ar-Ge'ye 70 milyon TL'lik yatırım
Toplu ulaşıma elektrikli çözümler üreten Bozankaya’nın son 5 yılda Ar-Ge’ye ayırdığı bütçe 70 milyon TL’yi buldu. Ar-Ge çalışmaları sonucu 19 projeden 10’unun şu an faaliyette olduğu açıklandı.

Yeni nesil toplu ulaşım araçları projeleriyle Türkiye’de ve dünyada adını duyuran Bozankaya, çevre dostu, ekonomik, yüksek performanslı, konforlu elektrikli araçların üretimini gerçekleştiriyor ve geleceğin ulaşım sistemlerine yön veriyor.

Sadece 2016 yılında Ar-Ge çalışmalarına cirosunun yüzde 11’i oranında pay ayıran firma, yüzde 100 elektrikli otobüs, yüzde 100 alçak tabanlı tramvay ve ‘Trambüs’ olarak adlandırılan modern troleybüs sistemleriyle toplu ulaşımın dönüştüğü şehirlerde hizmet vermeye başladı. Son 5 yılda 19 ayrı Ar-Ge projesi (Tamamlanan 10, devam eden 4, değerlendirilen 5 proje) üzerinde yoğunlaşan Bozankaya, bu projelere toplamda 70 milyon TL’lik bir bütçe ayırdı.

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, Türkiye’de ortalama binde 9, OECD genelinde ortalama yüzde 2 pay ayrılan Ar-Ge’ye Bozankaya’nın ciddi bir kaynak ayırdığını söyledi. Günay, “Bu yatırımlar karşılıksız kalmıyor. Yurt dışında gerçekleştirdiğimiz başarılı projelerle Türkiye’ye artı değer olarak geri dönüyor” dedi. Aytunç Günay, sözlerine şöyle devam etti:

“2016’nın ilk günlerinden bu yana Hacettepe Üniversitesi, TOBB ETÜ ve Çankaya Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 10 üniversiteden 16 farklı akademisyenle çalışmalar gerçekleştirerek ciddi bir hamle yaptık. Ar-Ge yatırımlarımız sayesinde geliştirdiğimiz ürünlerin pazara sunulmasıyla, hem ithal ikamesi gerçekleşiyor hem de önemli ölçüde dövizin ülkemizde kalması sağlanıyor. Aynı zamanda, bu ürünlerin ihracatıyla, ülkemiz ciddi miktarda döviz de kazanıyor. Yatırımlarımızın Türkiye’ye dönüşünü görmekten gurur duyuyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim