• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Brüksel Havalimanı'nda grev krizi

Brüksel Havalimanı'nda grev krizi
Brüksel’de, 22 Mart’taki saldırıların yaşandığı Zaventem Havalimanı’nda geçtiğimiz günlerde başlayan eylem devam ediyor.

İntihar saldırılarının ardından kısmen kapatılan havalimanında, grev nedeniyle çok sayıda uçuş iptal edildi.

Emeklilik reformuna tepkili hava trafik kontrolörlerinden bazıları rapor alarak işe gelmeyince saatte 70 seferin yapıldığı havalimanında uçuş sayısı 15’e kadar indi.

Yolcular ve Belçikalı makamlar saldırıların yaraları henüz sarılmamışken çalışanların greve gitmesini sert sözlerle kınadı.

Yolcu yorumlarından bazıları şöyle:

“Yaptıkları çok ayıp. Gerçekten çok ayıp, diyecek bir şey bulamıyorum.”

“Zaventem’in tekrar normal hayata dönemsi için ellerinden geleni yapmaları lazımken tam tersini yapıp açılan yaraları deşiyorlar.”

“Saygısızca bir tutum. Greve gidenler saldırıda ölenlere, kayıp yakınlarına ve iş arkadaşlarına karşı çok saygısız bir işe kalkışmışlar.”

İş bırakma eyleminin izinsiz olduğu belirtildi. Greve sert tepki gösteren Belçika Başbakanı Charles Michel işe gelmeyen personele rapor yazan doktorların cezalandırılacağını söyledi. Michel, “Azınlık bir kesimin böyle sorumsuzca davranmasını kabul edemeyiz. Bu tür şantaj yapılmasını da kabul etmiyoruz. Sahte rapor yazan doktorlara da yaptırım uygulanacağını eklemek isterim. Doktorlara gayet net bir mesaj veriyoruz” diye konuştu.

Zaventem Havalimanı’nda 22 Mart’ta yaşanan intihar eylemlerinde 10’dan fazla kişi yaşamını yitirmişti. 3 Nisan’da kısmen faaliyete geçen havalimanının, onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra, önümüzdeki aylarda tam hizmet vermesi bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim