• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Brüksel Havalimanı'nda patlama

Brüksel Havalimanı'nda patlama
Brüksel Havalimanı'na yönelik terörist saldırı düzenlendi.

Bürksel Havalimanı'nda iki patlama sesi duyuldu. Patlamalardan biri apronda diğeri ise terminal binasında meydana geldi. Brüksel Valisi, patlamanın terör saldırısı olduğunu belirtti. Belçika basını, "Olayda 14 kişi hayatını kaybetti, 20 yaralı var." bilgisine yer verdi. Durumu ağır olan yaralılar olduğu belirtiliyor. Havaalanı karşısındaki otel sahra hastanesine çevrildi. Yolcular güvenlik gerekçesiyle pistlere alındı. Belçika medyası, patlamalardan önce havalimanında silah sesleri ve Arapça bağırışmalar duyulduğunu açıkladı.

APRON VE TERMİNAL BİNASINDA PATLAMA

Patlamanın biri apronda, diğeri terminal binasında meydana geldi. Bir görgü tanığı patlamalardan birinin American Airways'in bürosunun bulunduğu yerin yakınında olduğunu iddia etti.

HAVALİMANI BOŞALTILIYOR

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı patlama sonrası boşaltılmaya başlandı. Havaalanındaki tüm uçuşlar durdurulurken, havalimanına giden tüm yollar kapatıldı ve metro ve tren seferleri de durduruldu.

TYH UÇAĞI LIEGE'YE YÖNLENDİRİLDİ

İstanbul - Brüksel seferini yapan THY'nin TK 1937 sefer sayılı uçağı Liege havalimanına yönlendirildi. Uçak saat 08.24 de İstanbul'dan kalkmıştı.

PARİS SALDIRISININ FAİLİ YAKALANDIKTAN 4 GÜN SONRA OLDU

Brüksel Havalimanı'ndaki patlama, Paris'te 13 Kasım'daki saldırılarda 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın başşüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'in Molenbeek semtinde yapılan operasyonda, Paris saldırılarının firari şüphelisi Salah Abdeslam bacağından vurularak yakalanmıştı. Yaklaşık 4 saat süren operasyonda toplam 5 kişi tutuklanmıştı.

BELÇİKA İÇİŞLERİ BAKANI "ALARM DURUMUNDAYIZ" DEMİŞTİ

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Paris saldırganı Salah Abdeslam'ın yakalanmasından sonra teröristlerin intikam niteliğindeki bir saldırı gerçekleştirebilecekleri ihtimaline karşılık alarm durumunda olduklarını açıklamıştı.

Belçika İçişleri Bakanı Jambon ''Bir teröristi yakalamak diğerlerini harekete geçirebilir, bunu göz önünde bulunduruyoruz'' ifadesini kullanmıştı.

PKK ÇADIRI KURULMUŞTU

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Ankara'da 13 Mart'ta yaşanan terör saldırısından sadece iki gün sonra kurulan ve İstanbul'da bir bombalamanın emrini verdiği gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan terör örgütünün Belçika'daki liderlerinden Remzi Kartal'ın basın toplantısı düzenlediği PKK çadırı kurulmuştu. Belçika'daki Türkler tarafından dün gece yakılan çadırda bu sabah PKK üyeleri nöbet tutmaya başladı.

b5.jpgb7.jpgb8.jpg

b1-002.jpgb2-002.jpgb3-001.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim