• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

BTA'ya Cenevre'den ödül

BTA'ya Cenevre'den ödül
BTA’nın Anadolu mutfağının kültür mirasını korumak üzere geliştirdiği restoran ve mağaza konsepti Tadında Anadolu, Cenevre’de düzenlenen Airport Food&Beverage (FAB) Conference&Awards 2016’da ödüle layık görüldü.

BTA'nın Anadolu mutfağının kültür mirasını korumak ve yaşatmak üzere geliştirdiği restoran ve mağaza konsepti "Tadında Anadolu", The Moodie Report tarafından Cenevre'de düzenlenen Airport Food&Beverage (FAB) Conference&Awards 2016'da ödül aldı. 

TAV Havalimanları'nın iştiraki BTA'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin Anadolu'nun geleneksel ürün ve lezzetlerini geleceğe taşımak amacıyla oluşturduğu "Tadında Anadolu" başarılarına bir yenisini ekledi. The Moodie Report tarafından düzenlenen Airport Food&Beverage (FAB) Conference&Awards 2016'da, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda hizmet veren "Tadında Anadolu" restoranı, "yerel kimliği en iyi yansıtan konsept" (Airport Food&Beverage Offer Best Reflecting 'Sense of Place') kategorisinde ödül aldı. Ödül, İsviçre Cenevre'deki Intercontinental Hotel'de gerçekleştirilen törenle verildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, "BTA olarak 8 ülkede, 16 havalimanında yaklaşık 300 noktada her gün yüz bine yakın misafirimize yiyecek-içecek hizmeti sunuyoruz. Misafirlerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini yakından izleyerek inovatif bir yaklaşımla yeni konseptler oluşturuyoruz. Bu çalışmalarımızın bir sonucu olarak Anadolu'nun kültürel zenginliğini yansıtan yerel lezzetleri ve ürünleri sıcak bir atmosferde misafirlerimizle buluşturan Tadında Anadolu'nun ödüllendirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Tadında Anadolu'da üreticilerimizi desteklerken, asırlara dayanan Anadolu mutfağının canlandırılmasına ve tanınmasına katkı sunmak üzere çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Şirket açıklamasına göre, "Tadında Anadolu", daha önce de ABD merkezli Daily Meal sitesinin önde gelen gurme ve gezginlerle gerçekleştirdiği ankette "dünyanın en iyi havalimanı restoranları" arasında yer aldı.

"Tadında Anadolu"da servis edilen zeytinyağlılardan sıcak sulu yemeklere, çorbalardan tatlılara her lezzet özgün tarifine sadık kalınarak hazırlanıyor. Ayrıca mutfağına farklı ve meşhur yöresel lezzetleri taşımak isteyenler, özlediği nostaljik ve yöresel tatları arayanlar için helvadan lokuma, zeytinyağından reçele, çikolatadan yemek kitaplarına uzanan geniş bir ürün yelpazesi de bulunuyor. 

"Tadında Anadolu", İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yanı sıra Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Milas Bodrum Havalimanı, Yenikapı İDO Hızlı Feribot İskelesi, Yalova İDO Hızlı Feribot İskelesi, Bursa Güzelyalı İDO Hızlı Feribot İskelesi ve UNIQ İstanbul içinde yer alan Foods in the Woods'ta hizmet veriyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim