• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Bu hızda gemi sadece Türkiye'de var

Bu hızda gemi sadece Türkiye'de var
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 1200-1300 kilometre deniz yolunu 18 saatte giden geminin sadece Türkiye'de olduğunu belirterek, ''Adeta otomobil gibi gidiyor. Hızır gibi gittiler 3 bin vatandaşımızı aldılar geldiler'' dedi.

Bu hızda gemi sadece Türkiye'de var

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 1200-1300 kilometre deniz yolunu 18 saatte giden geminin sadece Türkiye'de olduğunu belirterek, ''Adeta otomobil gibi gidiyor. Hızır gibi (Libya) gittiler 3 bin vatandaşımızı aldılar geldiler'' dedi.

Bakan Yıldırım, Çanakkale Radyo ve Televizyon Ortak Anten Kulesi ve Verici Sistemi Tesisleri tanıtım töreni öncesinde senaryosunu AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş'in yazdığı ve Çanakkale Sanat Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği, ''Erzincanlı Hasan Çavuş'' adlı tiyatro oyunun izledi. Bakan Yıldırım, oyunu izlerken duygulu anlar yaşadı. Oyunun ardından töreni sunan Gökhan Bayram'ın, Erzincan şivesi ile konuşması ve bakanı bu şiveyle kürsüye davet etmesi, Yıldırım'ı güldürdü.

Kendisini adeta evinde hissettiğini ve hemşehrilerinin arasında bulunduğunu ifade eden Yıldırım, ''Tiyatro gösterisinde bütün hücrelerimizde hissettiğimiz Kurtuluş Savaşımızın, Çanakkale Zaferimizin, bu memleketin bağımsızlığı, geleceği, bu milletin hür ve bağımsız yaşaması için o günlerde verilen mücadelenin ne kadar ulvi, ne kadar önemli bir mücadele olduğunu yıllar sonra bile görüyoruz. Bu bizim millet olarak bağımsızlığımıza, esaret altına girmeden tarih boyunca yaşama azmimize önem verdiğimizi gösteriyor'' diye konuştu.

''ÜLKEDE İSTİKRAR VAR, GÜÇLÜ BİR YÖNETİM VAR''

Bakan Binali Yıldırım, ülkenin beklediği hizmetleri teker teker yerine getirdiklerini, dağ gibi sorunları dağ gibi hizmete dönüştürerek bugünlere geldiklerini söyledi. Sorunların bitmediğini, bu işleri sadece Çanakkale'ye yapmadıklarını belirten Yıldırım, memleketin her köşesine aynı derecede ihtiyaç duyulan hizmetlerin yapıldığını kaydetti. Bölünmüş yolun her yerde olduğunu, deniz olan yerlerde balıkçı barınakları, marinalarla ülkenin değerlerini bir katma değere dönüştürerek çalıştıklarını dile getiren Yıldırım, bilişim alanında da önemli gelişmeleri Türkiye'nin son bir kaç yılda tamamladığını bildirdi.

''2023 MUCİZESİ''

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çanakkale'nin savaşlarda geçilememesinin çok ağır bir bedeli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Bu hiç bir şeyle ölçülemez. Bağımsızlığın bedeli hiç bir şeyle değişilmez. O halde bize bu toprakları vatan yapan her karışında şehit kanı olan bu topraklarda üzerimize düşen görev, bu ülkeyi onların kemiklerini sızlatmayacak, insanlarının onurlu bir şekilde bu ülkede yaşamaktan gurur duyacağı, mutluluk duyacağı hale getirmektir. Bu, hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Mutlaka hepimiz farklı düşüncedeyiz, işin güzel tarafı da o. Aynı düşünce zaten olmaz. Ama önemli olan ortak hedeflerimizdir. Ortak ideallerimiz 2023 Türkiye'sinin, 2023 mucizesinin rüyasını hep beraber görmemiz lazım. Nedir o rüya? Dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında olmak. Bunun gereğini yapacağız, yollarda, denizcilikte, havacılıkta, bilişimde, sağlıkta ve ekonomide velhasıl hayatın bütününde bunun gereğini yapacağız. İşte o zaman bize bu toprakları, bu ülkeyi emanet eden şehitlerimize, gazilerimize olan borcumuzu ödemiş oluruz. Çanakkale'nin bu anlamda önemli bir yeri vardır. Çanakkale ilklere layıktır, Çanakkale bunu hak ediyor geçmişi itibarıyla hak ediyor. Bu ülkeye, bize bağımsızlık yolunu açan adres Çanakkale'den geçiyor. Onun için biz bu sayısal karasal yayını Çanakkale'den başlatmaya karar verdik. İstanbul'da da aynı ama Çanakkale bir adım daha öne geçti. 2015'e kadar bütün vilayetlerimizde bu salkım saçak çelik konstrüksiyon direkler ortadan kalkacak. Yerine daha güvenli, daha iyi bir hizmet üretecek kulelerden bütün şehirlerimizde yapacağız.''

Projenin hazır olduğunu, inşaatının 1,5 yılda tamamlanarak hizmete gireceğini anlatan Yıldırım, ''Buna ad vermek lazım, Çanakkule olsun eğer uygun görürseniz'' dedi.Seçim takviminin belli olduğunu, önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulunda oylanacağını ifade eden Yıldırım, Anayasa gereği görevimi bırakacağını anımsatarak, ''Sizlerle güzel günlerimiz oldu, çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Her şeyi yaptığımızı söyleyemeyiz. Yaptıklarımız oldu, yapamadıklarımız oldu. Böylelikle sizlerden helallik alayım, hakkınızı helal edin'' diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim