• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Bu ülkelere THY ile vizesiz gidebilirsiniz

Bu ülkelere THY ile vizesiz gidebilirsiniz
Ekonomik krizin ardından dış bağlantı ağını artıran hükümet, karşılıklı vize muafiyeti uyguladığı ülke sayısını 55'e çıkartarak, yatırım yapacağı ülke pazarını genişletti.

Bu ülkelere THY ile vizesiz gidebilirsiniz

Ekonomik krizin ardından dış bağlantı ağını artıran hükümet, karşılıklı vize muafiyeti uyguladığı ülke sayısını 55'e çıkartarak, yatırım yapacağı ülke pazarını genişletti. THY'de bu ülkelerin bir çoğuna sefer koyarak pazara kolay ulaşım sağladı.

Hükümet, vizelerin kaldırılmasıyla birlikte özellikle Dünya Ticaret Örgütü olan bu ülkelerle çeşitli ikili anlaşmalar imzalayarak, yatırım ufkunu genişletmeyi planlıyor. Ankara, vize muafiyeti anlaşması yaptığı ülke sayısını 55'e çıkartırken, bu ülkelerle ilişkileri derinleştirmek için THY'nin direkt uçuş anlaşmaları yapmasını sağlıyor. Edinilen bilgiye göre THY, vizelerin karşılıklı olarak kaldırıldığı, 55 ülkeden 25'ine direkt uçuş kolaylığı getirdi. Böylece, seyahat, alışveriş, sağlık ve eğitim ve turizmde de olumlu gelişmelere fırsat sağlandı. THY'nin vize muafiyeti sağlanan diğer ülkelere de doğrudan sefer başlatılması için çalışmalar sürüyor.

YATIRIM İMKANLARI

Vize muafiyeti tanıyan ülkelerin tamamına yakını, yatırıma açık, gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkeler statüsünde. Vize uygulamasının kaldırılması, özellikle işadamları için büyük önem taşıyor. Vizelerin kaldırıldığı 55 ülkeden 34'ünün Dünya Ticaret Örgütü üyesi olması da Türkiye için önemli bir yatırım fırsatı.

THY ile direkt uçulan vizesiz ülkeler

Brezilya, Hong Kong, Japonya, Kırgızistan, KKTC, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Maldivler, Malezya, Singapur, Tayland, Tunus, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, İran, Karadağ, Kazakistan, Kosova, Libya, Makedonya, Suriye, Ürdün.

Herkese vizesiz ülkeler

UMUMİ pasaportlara vize uygulamasını kaldıran ülkeler de şöyle: Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna Hersek, Brezilya, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Nikaragua, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Lucia, St. Vincent-Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezüella...

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim