• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Buddha Havayolları'na ait uçak düştü

Buddha Havayolları'na ait uçak düştü
Buddha Havayolları'na ait uçağın turistleri Everest Dağı üzerinde uçurduktan sonra Nepal'in başkenti Katmandu'ya dönerken düştüğü açıklandı.

Buddha Havayolları'na ait uçak Nepal'da düştü

Nepal'de yetkililer, düşen küşük bir uçakta bulunan 19 kişinin öldüğü açıkladı.

Buddha Havayolları'na ait uçağın turistleri Everest Dağı üzerinde uçurduktan sonra Nepal'in başkenti Katmandu'ya dönerken düştüğü açıklandı. Uçaktan 18 cesedin çıkarıldığı, 1 kişinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ancak aldığı yaralar yüzünden hayatını kaybettiği belirtildi.

Uçakta 16 turist ve 3 kişilik mürettebat bulunuyordu. Yolculardan 10'unun Hindistan, 2'sinin ABD, 1'inin Japonya, 6'sının da Nepal vatandaşı oldukları açıklandı. Polis yetkilileri, uçağın yoğun sis nedeniyle düşmüş olabileceğini söyledi.

Yerel televizyon kanalları ve bir Nepalli yetkili, uçağın Katmandu Havaalanı'na yaklaşırken düştüğünü bildirdi. Uçakla iletişimin, Katmandu Havaalanı'na yaklaşırken kesildiği belirtildi.

Televizyon kanalları, uçağın Nepal'in başkenti Katmandu'nun 5 kilometre güneyinde düştüğünü duyurdu. Bir görgü tanığı uçağın parçalanmadan önce kaza mahali yakında bulunan bir köy evinin damın aöarptığını söyledi.

Geçtiğimiz Aralık ayında Katmandu'nun doğusunda düşen bir uçakta bulunan 22 yolcunun tümü ölmüştü. Ağustos 2010'da da Everest bölgesine gitmekte olan bir uçak kötü hava koşulları nedeniyle düşmüş ve uçaktaki 14 kişinin tümü ölmüştü.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim