• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Bursa şimdi de hava rekabetine katılıyor

Bursa şimdi de hava rekabetine katılıyor
İDO’ya BURULAŞ ile rakip çıkaran belediye, şimdi de havada rekabete hazırlanıyor. İlk uçuş 6 ay sonra başlayacak.
Ulaşım hizmetleri açısından Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yer alan Bursa, kendi havayolu şirketini kuruyor. Denizyolu taşımacılığında İDO’ya rakip olarak BURULAŞ’ı, havayolu ulaşımında ise Haliç’ten kalkan Türkiye’nin ilk deniz uçak seferlerini yapan Seabird’ü kurarak bir ilke imza atan Bursa Belediyesi, şimdide Bursa Havayolları isimli bir şirket kurarak havayolu sektörüne giriyor. İlk etapta 25 noktaya sefer yapması planlanan havayolu, 6 ay içinde uçuşlara başlayacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe kurulacak yeni havayolu ile ilgili şöyle konuştu: 
“Bursa İstanbul’un ardından iş görüşmelerinin en sık yapıldığı illerin başında geliyor. Havayolu ulaşımının bir eksiklik olduğu ilimizde yeni bir projeye imza atarak bu işe girme kararı aldık. İlk etapta 3 uçak ile başlayacağız. Uçakları özel şirketlerden kiralayarak hizmet vereceğiz. 6 ay içinde uçuşlara başlamak istiyoruz”
 
İş dünyası sabırsızlıkla bekliyor
 
Başkan Altepe, iş dünyası Bursa Havayolları’nın kurulmasını sabırsızlıkla beklediğini belirterek “Bazı uluslararası ya da büyük çapta ulusal firma yöneticileri Bursa’ya gelmekten imtina ediyor. Çünkü yol bezdiriyor. Hava trafiğini artırmamız gerekiyor.  İnsanları İstanbul Bursa arasında daha kolay taşımak istiyoruz” dedi.
 
Seabırd ile 2 bin kişi uçtu
 
İstanbul ile Bursa arasını 18 dakikaya indiren deniz uçağının 1 Nisan’da başlayan yolcu seferleri de büyük ilgi görüyor. Salı hariç haftanın her günü Haliç’ten 2, Gemlik’ten 2 olmak üzere günde 4 uçuş gerçekleştiren deniz uçağı, yoğun talep üzerinde günde 6 uçuş yapmaya başladı. 1 Nisan’da başlayan ve yüzde 100 doluluk oranı ile çalışan deniz uçağı, bir ay içinde 2 bin yolcu taşıdı. Günümüzde zamanın en önemli değer olduğunu ifade eden Recep Altepe “İşadamlarımız işlerini bir gün içinde halledebilmek için zamanla yarışıyordu. Ulaşımda deniz uçağını tercih edenler bu yarışta bir adım öne geçme imkanı buluyor. Talepler üzerine seferleri artırıyoruz” diye konuştu.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim