• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Bursa Yıldırım’da metro yer altından gidecek

Bursa Yıldırım’da metro yer altından gidecek
Mevcut yolların Bursa’ya yetmediğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Şimdiden sonraki projelerimizi yer altından yapacağız. Yıldırım ilçesi için planladığımız metro projesi de yer altından gidecek” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarının geniş bir yelpazede bütünşehire yayılışının 2. yılını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki toplantıda Bursa’ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk olarak Bursa’nın Osmangazi ilçesine yapılmasını planladıkları termal dönüşümü başlattıklarını söyledi. Altepe, “Sırameşeler Mahallesi’ndeki 135 tesisi Bursa’nın dışına taşıdık. Burayı termal bölge olarak ilan ettik. Yaklaşık bir milyon 200 bin metrekarelik alan.Önümüzdeki birkaç ay içinde bu projenin startını vereceğiz. Bursa’mızın tam kalbinde yerden sıcak su kaynıyor. Bizler de bunların üzerinde oturuyoruz. Amacımız bu bölgeye komple, kapsamlı bir turizm projesi başlatmak. Burada kamulaştırmayı başlattık. Şuana kadar 58 milyona yakın para harcadık. Turizme katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Böyle bir termal bölge dünyada yok. Artık vatandaşlarımızı buradaki yerlerini bize devredecekler, yada parasını verip almış olacağız. Önümüzdeki günlerde önemli mesafe alacağız” dedi.

Bursa’nın yayla turizmi konusunda ilk sıralarda olacağını belirten Altepe, “Özellikle tüm yaylalarımız bugüne kadar kullanılmayan alanlarda büyük umutlarımız var. Gököz Yaylası 12 ay boyunca iş yapacak bölgeler. Suyun güzelliği çevre ve temiz hava ile bir araya gelen tesislerle burası Türkiye’nin gözde mekanlarından biri olacaktır. Buralara güzel projeler için faaliyetlerimizi başlattık. Böyle alanlar Almanya’da olmuş olsaydı kim bilir neler yaparlardı. Orada yarım litre saniye suyun olduğu yere tesis yapıyorlar. Bursa’da ise 300 litre saniye şehir merkezinde, 300 litre saniye şehir dışında var. Yayla turizmi insanların nefes alacağı ve İstanbul ile bütünleşecektir. Dağ ilçelerimizde boşalan köylerimiz var. Buralara güzel tesislerin yapılmasıyla herkesin macera yaşamak için kaçıp geleceği bölgeler olacaktır. İstanbul’dan insanlar kalkıp hafta sonu için Ayvalık’a gidiyor. Ama 1 saate artık burada olacaklar. Bursa’da 2 tane bakanımız var. Bursa için onlarda Ankara’da destek olurlarsa, bu projeleri biz kendimiz yaparız” dedi.

Yıldırım’a yapılması planlanan tren hattı ile açıklamalarda da bulunan Altepe, “İncirli Caddesi, Teyyareci Mehmet Ali Caddesi ile bu alandaki mahallelerde anketler yaptık. Parklanan araçları ölçtük. Halkın düşüncesini gördük. Orada fikirlerini gördük. Yaptığımız çalışmalar sonucunda ise cadde üzerinden treni götüremeyeceğiz. Hizmet götürmekten çok dert edinmiş oluyoruz. Bu konuda T1 hattında yaşadığımız sıkıntıları burada çekmek istemediğimiz için metro hattını yer altından götüreceğiz. Gökdere alanından başlayacak, Şevket Yılmaz Hastanesi’ne kadar yer altından gidecek. Şimdiden sonra bütün yatırımlarımızı yer altına yapacağız. Mevcut yollar artık bizlere yetmiyor” diye konuştu.

Belediye tarihinde yapılan yatırımlardan çok daha fazlasını bu dönemde gerçekleştirdiklerini belirten Altepe, “Bir yandan proje üretiyoruz. Bir yandan hizmet götürüyoruz. Şuanda baktığımız zaman ilçe belediyelerine bin 912 proje var. her geçen gün bu projelere ilaveler oluyor. Bugüne kadar Bursa’ye eser kazandırdık. Bunlar yetmez. Bursa’nın dünya kenti olması için daha çok mesafe alması gerekiyor” dedi.

bursa.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim