• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Bursa'da ulaşım zammına tepkiler devam ediyor

Bursa'da ulaşım zammına tepkiler devam ediyor
Bursaray’da salı günü yapılan yüzde 15 ila yüzde 25 oranındaki zamların ardından tam yolcu ücreti 2 lira 25 kuruştan 2 lira 60 kuruşa, indirimli yolcu ücreti ise 1.50 liradan 1 lira 85 kuruşa yükseltilmişti.

Bursaray’da salı günü yapılan yüzde 15 ila yüzde 25 oranındaki zamların ardından tam yolcu ücreti 2 lira 25 kuruştan 2 lira 60 kuruşa, indirimli yolcu ücreti ise 1.50 liradan 1 lira 85 kuruşa yükseltilmişti. Bursalı vatandaşların yoğun tepkisinin üzerine, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, Burulaş yaptığı açıklamayla, yüzde 23 zam yaptığı metrodaki indirimli bilet fiyatlarını 10 kuruşluk indirimle 1.75 liraya indiğini açıklamıştı.

Bursada yapılan ulaşım zammına bir protestoda Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığı’ndan geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ, geçtiğimiz günlerde toplu ulaşıma yüzde 15 zam yapmış ve daha sonra 10 kuruş gibi senbolik bir indirim yapmıştı. Yapılan bu zamma Bursalı vatandaşlar büyük tepki gösterirken, bir tepki de Vatan Parti Bursa İl Başkanlığından geldi. Osmangazi Metro İstasyonu önünde basın açıklaması düzenleyen partililer, Ulaşım zammı geri çekilsin sloganları attı. Protestolara çevrede bulunan vatandaşlar da alkışla destek verdi. Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Alanbel, düzenlenen basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bursa toplu ulaşımın Türkiye’de en pahalı olduğu şehirdir. Bursa’da uzun mesafe tarifesi uygulanan hatlar, diğer şehirlerdeki kısa mesafeli hatların yarısı kadar olduğu halde toplu ulaşıma yapılan zam fahiştir. Asgari ücretliye Ocak 2017’de yapılacak yüzde 3,37’lik artışı, Bursa Büyükşehir Belediyesinin ulaşıma yapmış olduğu ortalama yüzde 23’lük zamla birlikte vatandaşların parasını fazlasıyla geri almaktadır. Büyükşehir Belediyesine buradan sesleniyoruz, İşletmeniz olan, Burulaş’ın fahiş zamlarını geri çekin.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim