• BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Büyük havayolları geleceğe yatırım yapıyor

Büyük havayolları geleceğe yatırım yapıyor
Dünyanın tanınmış büyük havayolları, küresel kriz sonrası toparlanmaya başlarken, diğer yandan da geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor.
Gelecekte şirketlerini daha kârlı bir hale getirmek isteyen, bu amaçla küçülen ve harcamalarında kesintiye giden havayolları, şimdilerde en büyük yatırımlarını “geniş gövdeli uçaklara” yönlendirmiş durumda.
 
Dünyanın önde gelen iki uçak firması olan Airbus ile Boeing, geniş gövdeli yeni modelleri için üretimlerini hızlandırmanın ve kapasite artırımının yollarını ararken, Lufthansa, JAL (Japonya Havayolları) ve Güney Afrika Havayolları, yolcu kapasiteleri 250 ile 525 arasında değişen uçaklar için siparişlerini yoğunlaştırdı. Ayrıca geçen hafta Singapur Havayolları’nın (SIA) 30 Airbus A350, 30 adet de Boeing 787’den oluşan 17 milyar dolarlık sipariş verdiği açıklandı.
 
Havacılık değişim sürecinde
 
Nisan ayında 36 aret A350 ve Boeing 787 satın alan İngiliz Havayolları’nın sahibi IAG şirketi CEO’su Willie Walsh, havacılık sektörünün tamamen değişim içine girdiğini, gelecekteyse günümüzden tamamen farklı bir hale geleceğini söyledi. Walsh, “Gelecekte bu sektörün nasıl olacağını tahmin etmeye çalışanlar, önüne beyaz ve boş bir sayfa almalı” dedi.
 
Airbus, nisan ayı itibariyle elinde uzun menzilli 616 uçak siparişi bulunduğunu söylerken, birçok şirketin de alım için sırada olduğunu kaydetti. JAL, 45 uçağını 777X veya 787 Dreamliner’la değiştirmeyi görüşürken, Lufthansa da Airbus ve Boeing’e verdiği 50 uzun menzilli uçak siparişlerine yenilerini eklemeyi düşünüyor.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim