• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Büyük şok! Hakan Şükür'ün 200 Milyonluk mal varlığına el konuldu

Büyük şok! Hakan Şükür'ün 200 Milyonluk mal varlığına el konuldu
Hakan Şükür ve babası Sermet Şükür’ün tüm mal varlıklarının değerinin yaklaşık 200 milyon lira civarında olduğu belirtiliyor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Hakan Şükür ile babası Sermet Şükür’ün FETÖ’ye finansal destek sağladıklarını belirlemesi üzerine mahkeme mal varlıklarına el konulması kararı verdi. Hakan Şükür ve babası Sermet Şükür’ün tüm mal varlıklarının değerinin yaklaşık 200 milyon lira civarında olduğu belirtiliyor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında Hakan Şükür ile Sakarya’da müteahhitlik yapan babası Sermet Şükür hakkında gözaltı kararı verdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Hakan Şükür ile babası Sermet Şükür’e ait Adapazarı ve İstanbul’da bulunan evlerde arama yapıldı.

Sermet Şükür yapılan aramalara rağmen bulunamadı. Savcılık, Hakan Şükür ile Sermet Şükür hakkında res’en yakalama kararı aldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakan Şükür ve babası Sermet Şükür’ün FETÖ’ye finansal destek sağladıklarını belirledi. Savcılığın başvurusunu inceleyen Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Hakan Şükür ve babası Sermet Şükür’ün taşınmazlarına, kara ulaşım araçlarına, banka veya diğer mali kurumlardaki hesaplarına, gerçek veya tüzel kişiler nezdinde ki her türlü hak ve alacaklarına, uhdelerinde bulunan kıymetli evraklara, şirketlerdeki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına ve diğer mal varlığı değerlerine el konulmasına karar verdi. Mahkemenin kararı tapu müdürlükleri, emniyet müdürlüğüne ve vergi dairelerine gün içerisinde tebliğ edildi.

BABA OĞUL GAYRİMENKUL ZENGİNİ

Hakan Şükür ve babası Sermet Şükür’ün yapılan ilk araştırmada gayri menkul zengini oldukları belirlendi. Hakan Şükür ve babasının Sakarya, Antalya, Bodrum, İstanbul Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece’de daireler, Adapazarı ve Sapanca’da bina, Kandıra’da arsaları olduğu tespit edildi. Sermet Şükür’ün, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde 10 dönüm arsa üzerinde lüks villalar yaptırdığı belirlendi.

Hakan Şükür’ün, Adapazarı şehir merkezinde, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Sakarya Grup Başkanlığı’na bağlı vergi müfettişleri tarafından FETÖ soruşturması tarafından kapatılan bir dershanesinin de bulunduğu belirlendi. Hakan ve babası Sermet Şükür’ün tüm mal varlıklarının değerinin yaklaşık 200 milyon lira civarında olduğu ifade ediliyor.

SERMET ŞÜKÜR CUMA NAMAZINDA YAKALANDI

Polis, Sermet Şükür’ün Adapazarı Sakarya Caddesi’nde bulunan Salko Camii’nde cuma namazında bulunduğunu ihbar edilmesi üzerine harekete geçti.

Camiye giden ekipler cuma namazının kılınmasını bekledi. Namazın bitmesinin ardından Sermet Şükür polisleri görünce ellerini havaya kaldırdı. Hakkında yakalama kararı bulunan Selmet Şükür polis aracına konularak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Gökhan Şükür ise aracıyla babasının götürüldüğü ekip aracına takip ederek Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gitti.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında eski milletvekili ve futbolcu Hakan Şükür ve babası Sermet Şükür hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim