• BIST 10166.25
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Büyük Zafer'in 96. yılı coşkuyla kutlanıyor

Büyük Zafer'in 96. yılı coşkuyla kutlanıyor
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde büyük coşkuyla kutlanıyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde büyük coşkuyla kutlanıyor.

Kutlamalar kapsamında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul edecek, Kara Harp Okulunda Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Mezuniyet Töreni'ne katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katılacağı, "Kocatepe'den Dumlupınar-Zafertepe'ye, Bağımsızlığa Giden Yolda" sloganıyla Kütahya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliği düzenlenecek.

Bu arada sabah saatleri itibariyle Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenleniyor. 

Bakanlar 30 Ağustos Zaferi'ni kutladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "30 Ağustos Zaferi'nden çıkaracağımız en büyük ders, milletimizin varlığına, yaşam hakkına ve devletimizin bekasına yönelik her türlü kalkışmayı bir olarak, birlik olarak aşabileceğimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Gül, resmi Twitter hesabından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı paylaşımda, tarihe altın harflerle yazılmış, silahtan çok yürekle kazanılmış 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın büyük bir onur ve gururla idrak edildiğini belirtti.

Kahraman ecdadın, Türk milletinin istikbal ve istiklali hedef alan düşmana iman ve cesaretle karşı koyduğunu, sonuçta büyük bir zaferle müşerref olduğunu bildirdi.

Gül, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"30 Ağustos Zaferi'nden çıkaracağımız en büyük ders, milletimizin varlığına, yaşam hakkına ve devletimizin bekasına yönelik her türlü kalkışmayı bir olarak, birlik olarak aşabileceğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu zaferi bize armağan eden şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum" ifadesini kullandı.

Bakan Turhan, "30 Ağustos Zafer Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Turhan, 30 Ağustos'un, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri" emriyle başlayan büyük mücadele ve milletin evlatlarının ilan ettiği şanlı bir zafer olduğunu belirtti.

Bu zaferin, diğer milletlerin hafızalarında derin izler bıraktığını ve Türk'ün gücünü bir kez daha dünya tarihine kazıdığını kaydeden Turhan, "Kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum." ifadesine yer verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ülke olarak 2023 hedefimiz ve 2053, 2071 vizyonlarımız doğrultusunda daha çok çalışacak, yeni projelerle ülkemizin şahlanışına önemli katkılar sunacağız." ifadesini kullandı.

Pakdemirli, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

30 Ağustos zaferinin, yalnızca Türkiye'nin değil, bütün milletlerin özgürlüğe ve kurtuluşa erişinin bayramı olduğunu ifade eden Pakdemirli, Türk Milleti'nin ordusuyla tek bir yürek haline gelerek gösterdiği cesaret, kahramanlık ve vatan sevgisinin Türkiye Cumhuriyeti'nin yükselişinde ilham kaynağı olmaya devam edeceğini belirtti.

Pakdemirli, savaş meydanlarında kazanılan zaferleri, her sektördeki başarılarla taçlandırmanın en büyük gayeleri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda yeni dönemde, tarım ve orman alanlarında yeni atılımların ve gelişmelerin yaşanacağı bir dönem olacaktır. 30 Ağustos Zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli sağlamlaştırılmış ve ebedi hayatı buzaferle şeref tacını giymiştir. Yine çok iyi bilinmelidir ki dünya var oldukça, Türk milleti varlığından, birliğinden, dirliğinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyecektir. Ülke olarak 2023 hedefimiz ve 2053, 2071 vizyonlarımız doğrultusunda daha çok çalışacak, yeni projelerle ülkemizin şahlanışına önemli katkılar sunacağız. Bu duygularla, Aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim