• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

'Çalışma Gurubu' Teknik Komitesi Yerli Üretim İçin Çalışıyor

'Çalışma Gurubu' Teknik Komitesi Yerli Üretim İçin Çalışıyor
Teknik Komite 10 Mart 2015 günü Tülomsaş Eskişehir’de; UDHB Müsteşar Yrd. Özkan POYRAZ Başkanlığında, Tülomsaş Genel Müdürü Hayri AVCI, Tülomsaş ve TCDD Yetkilileri ile birlikte toplandı

Türk Armatörler Birliği tarafından yetkilendirilen ; Teknik Komite 10 Mart 2015 günü Tülomsaş Eskişehir’de; UDHB Müsteşar Yrd. Özkan POYRAZ Başkanlığında, Tülomsaş Genel Müdürü  Hayri AVCI, Tülomsaş ve TCDD Yetkilileri ile birlikte toplantı yaptı.

Hayri AVCI’nın kısa Tülomsaş tanıtımı filmi ve bilgilendirmesinden sonra, Fabrika gezildi, üretimler hakkında bilgiler alındı. Tülomsaş üretimlerinin heyete gösterilmesindes sonra toplantı salonuna geçilerek,  Özkan POYRAZ’ın Başkanlığında, İlk olarak Tülomsaş üretimlerinin günün şartlarına uygun şartlar getirilmesi, yakıt sarfiyatı başta olmak üzere gemilerde uygun hale getirilmesi, marka olabilmesi tartışıldı. Tülomsaş’ın lokomotif makinalarındaki etkinliği ve geliştirilmesi görüşüldü.

En önemli gündem maddesi olarakta Pendik Motor benzeri bir lisans ile makine üretimi vede büyük güçlü makine imalatı için Pendik’le işbirliği, bir markamızın gerekliliği tekrar vurgulandı. Toplantıya;TÜLOMSAŞ (Semavi Bilgiç,Mustafa Eser, Fatih Turan,Mehmet Bayraktutar,Nurten Dereoğlu,Ekrem Duran,Tuba N. Eroğlu,Ercan Doğan,Sedat Erden,Ali Osman Koyun) TCDD (Bülent Alp)-GEMİMO(Hakkı Toros) -TL(Aykut Yılmaz)-KOSDER (Özgür Topuz,Hüseyin Kocabaş)-GESAD(Mutafa Ünar)-YTÜ(Prf. Dr. Ahmet Dursun Alkan)-GTÜ (Rafig Mehdiyev,Ahmet Sinan Öktem) katıldı.

Toplantıya Sn. Özkan POYRAZ’ın Tülomsaş yetkililerine ve katılımcılara, Hakkı Toros’un konuya verdiği önem, ilgi için UDHB na teşekkürleri ile son verildi.

Bu günlere nasıl gelindi;

Türk Armatörler Birliğinin Koster Teşviği ile ilgili olarak,  Erol YÜCEL Başkanlığında DTO nda yaptığı toplantıda GEMİMO İZMİR Başkanı Hakkı TOROS’un Gemi İnşaada yerli üretim kullanma oranı çok az, artırılmalı vede Gemi Makinası yapmıyorsanız gemi yapıyorum diyemezsiniz sözleri  Yücel’in deyimiyle gündeme bomba gibi düşmüştü.

Toplantıda Hakkı TOROS Tülomsaş v.b. yerli üretim yapan firmaların günün şartlarına göre modernleştirilmesine destek olunması gerektiğini ve 1980 li yıllarda Pendik Sulzer olarak yüze yakın üretim yapan Motor Atölyesinin tekrar hayata geçirilmesinin önemini belirtti.

DTO Şubat ayı Meclis Toplantısında  Erol Yücel konuyu tekrarlamış, önemini ve ülke ekonomisine faydalarını, yerli yapımcılara ek teşvik sağlayacağınıda vurgulamıştı. 16 Şubatta Türk Armatörler Birliğinde yapılacak çalıştaya konuya ilgi duyan ve yararlı olacakların katılımını istemişti. Türk Armatörler Birliği Bşk. Yrd. Erol Yücel Başkanlığında yapılan çalışma grubuna; Armatörler Birliği-DTO-TL-GEMİMO-GMO-GİSAŞ-GESAD-KOSDER-S.S.Gemi Armatörleri-Kumcular Koop.-Kumdaş-Tülomsaş yetkilileri katıldı. Hakkı TOROS takım kaptanlığındaki Teknik Komite GEMİMO-GMO (Sn.Sinem DEDETAŞ)-TL (Sn. Bülent DURAN)-GİSAŞ (Sn. Ercan Özkutuculat) –GESAD (Sn. Mustafa ÜNER) dan oluştu.

Teknik Komite ilk toplantısını GİSBİR – TUZLA Merkezinde yaptı.

dsc03187.jpgdsc03198.jpgdsc03200.jpgdsc03215.jpgdsc03212.jpgdsc03209.jpgdsc03206.jpg

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim