• BIST 9898.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Çanakkal'ye Engelsiz Havalimanı sertifikası

Çanakkal'ye Engelsiz Havalimanı sertifikası
Çanakkale Havalimanı'nın, ''Engelsiz Havalimanı'' sertifikası aldığı bildirildi.

 

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Havalimanı'nın, ''Engelsiz Havalimanı'' sertifikası aldığını belirterek, ''Engelli yolcularımızın, diğer yolcularla eşit şartlarda seyahat edebilmesine yönelik imkanların, herhangi bir ek ücret talebinde bulunulmaksızın yerine getirilmesi Çanakkale Havalimanı'nda da sağlanmıştır'' dedi.
 
Vali Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılından bu yana ulaşılabilirlik standartları çerçevesinde, oluşturulan Koordinasyon Birimi'nin, kamu, kurum ve kuruluşların faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti.
 
Bu kapsamda havalimanının, engelli vatandaşların sorun yaşamadan her türlü hizmetten faydalanabileceği şekilde düzenlendiğini ifade eden Tuna, Çanakkale Havalimanı'nın, ''Engelsiz Havalimanı'' sertifikasını almaya hak kazandığını belirtti.
 
''Engelsiz Havalimanı Projesi'' çerçevesinde, havalimanında fiziki şartlarda iyileştirmeler yapıldığını, engelli yolculara daha iyi hizmet verebilme gayretinin durmadan devam ettiğini dile getiren Tuna, 2 adet engelli yolcu otoparkı yerinin hazırlandığını açıkladı. Bir adet check-in bankosunun hizmet kolaylığı açısından standart hale getirildiğini, 1 adet engelli WC alanının düzenlendiğini kaydeden Tuna, şunları bildirdi:
 
''Havalimanı terminal binamız içerisinde ve çevresinde görme engelli yolculara yönelik, hissedilebilir zemin uygulamaları ve 'Braille alfabesi' kullanılarak hazırlanan zemin krokisi, hizmete verilmiştir. Projenin en önemli ayaklarından biri olan 'Engelli yolculara hizmet Eğitimi' faaliyeti kapsamında, engellilerle ilgili sivil toplum kuruluşları yöneticileri de bilgilerini bizlerle paylaşmışlardır.
 
Havalimanlarında hizmet veren havalimanı ve terminal işletmecisi, hava yolu şirketi ve yer hizmetleri kuruluşlarının, engelli yolculara hizmet konusunda gerekli tedbirleri almaları, engelli yolcuların mağdur edilmemesi, verilen hizmetlere ilişkin gerekli tüm kolaylığın sağlanmasıyla engelli yolcularımızın diğer yolcularla eşit şartlarda seyahat edebilmesine yönelik imkanların, herhangi bir ek ücret talebinde bulunulmaksızın yerine getirilmesi, Çanakkale Havalimanı'nda da sağlanmıştır.
 
Havalimanımızda uçak ve yolcu trafiği, her geçen yıl artmaya devam etmektedir. Havalimanını kullanan engelli yolcuların sayısında da bu yükselişe paralel artışlar yaşanmaktadır. Ayrıca kalite standartlarının iyileştirilmesiyle havalimanını kullanan engelli yolcu sayılarında da artışların olacağı öngörülmektedir.''
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim