• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

"Careem'in faaliyetleri Türkiye’nin 2023 Vizyonu ile uyumlu"

"Careem'in faaliyetleri Türkiye’nin 2023 Vizyonu ile uyumlu"
Türkiye’deki faaliyetlerine üç yıl önce başlayan araç çağırma uygulaması Careem, Türkiye'yi en heyecan verici ülkelerden biri olarak değerlendirdi.

Careem'in Türkiye'de ticari taksiler aracılığı ile sürdürülebilir ulaşım olanakları sunduğunu belirten Manna, kaptanlar için yeni ekonomik fırsatlar yaratmayı amaçladıklarını belirtti.

Türkiye'nin Careem’in faaliyet gösterdiği en heyecan verici ülkelerden biri olduğuna işaret eden Manna, "Türkiye'deki faaliyetlerimiz kaptanlar ile müşterileri birleştiren bir teknoloji platformunun kurulması, şehir ulaşımının, ekonominin ve turizmin modernleştirilmesini öngören “Türkiye’nin 2023 Vizyonu” ile de uyumludur." dedi.

Manna sözlerine şöyle devam etti;

 "Bu yaklaşım, şirketin dört ana taahhüt üzerinden yerel çerçevede gerçek anlamda katma değer üretmesini sağlıyor. Türkiye’de yaşayan insanların ekonomik fırsatlara erişimini hızlandırmak, yol güvenliğine ve insan sağlığına katkıda bulunmak, sunulan turizm hizmetlerini desteklemek ve turizmi geliştirmek, bunları yaparken de sürdürülebilir kentsel ulaşıma odaklanmak. Şirketin sunduğu ulaşım hizmetleri Türkiye’nin imajının iyileştirilmesinde de önemli bir rol oynuyor. Careem’in üç yıl önce çalışmalarına başlamasından bu yana dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler hizmetlerimizden yararlandı."

TOPLU ULAŞIM ALTYAPISINI TAMAMLIYOR

Careem'in araç sahibi olmak yerine daha ekonomik bir alternatif sunarak toplu ulaşım altyapısını tamamladığına işaret eden Manna, bunun İstanbul gibi trafik yoğunluğu yüksek kentlerde çok önemli olduğunu vurguladı. Son yapılan araştırmalara göre İstanbul'un dünyada trafik yoğunluğu en yüksek şehirler arasında yer aldığını ve trafik yoğunluğu ortalamasının yüzde 49 seviyesinde olduğunu anlatan Manna, "Ulaşım olanaklarının yanında aynı zamanda trafik sıkışıklığı ve hava kirliliği sorunlarına daha verimli yöntemler kullanarak ve sera gaz emisyonlarını azaltarak somut çözümler sunuyoruz. Bununla birlikte ulaşım sektörünün dijital dönüşümünü destekleyerek kayıtsız ekonominin ağırlığının azaltılmasına ve teknoloji platformunun çalıştığı kayıtlı ekonominin gelişmesine yardımcı oluyoruz." diye konuştu.

Uygulama üzerinden, kaptanları hakkındaki bilgileri henüz yolculuk başlamadan alabilen yolcuların güzergâhı gerçek zamanlı olarak takip ederek akraba ve arkadaşlarıyla paylaşabildiğini ifade eden Manna, yolculuktan sonra ise yolculuğun kalitesi hakkında geri bildirim yapılabildiğini kaydetti. Manna, bu özelliklerden müşteriler gibi Careem kaptanlarının da yararlanabildiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim