• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Cathay Pacific ve Lufthansa'dan iş birliği

Cathay Pacific ve Lufthansa'dan iş birliği
Hong Kong merkezli havayolu şirketi Cathay Pacific Airways veAlman Lufthansa Group, gelecekte yolcularına kod paylaşımı sayesinde ortaklarının uçuş numaralarını taşıyan uçuşları sunacak.

Hong Kong merkezli havayolu şirketi Cathay Pacific Airways veAlman Lufthansa Group, gelecekte yolcularına kod paylaşımı sayesinde ortaklarının uçuş numaralarını taşıyan uçuşları sunacak.

Lufthansa Group müşterileri açısından bu gelişme, Hong Kong'dan Avustralya ve Yeni Zelanda'ya olan bağlantıları önemli ölçüde artıracak. Anlaşma, 27 Mart 2017 tarihinde Cathay Pacific Airways Genel Müdürü Ivan Chu ve Deutsche Lufthansa AG Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Carsten Spohr tarafından imzalandı.

Cathay Pacific, Lufthansa, Swiss International Air Lines (Swiss) ve Austrian Airlines (Avusturya) arasındaki bu ortaklık sayesinde, 26 Nisan 2017 tarihinden itibaren yolculara, Hong Kong üzerinden bağlantılı olarak Avustralya ve Yeni Zelanda'da dört yeni varış noktası sunulabilecek.

Frankfurt, Münih, Viyana ve Zürih'ten Hong Kong'a varan yolcular, seçilen Cathay Pacific bağlantılarına sadece tek bir rezervasyon ile sorunsuz bir şekilde transfer edilebilecek. Ayrıca yolcular, bagajlarını Cathay'ın uçuş ağındaki varış noktalarına göre teslim edebilir ve kod paylaşımlı uçuşlardan mil kazanabilecek.

Hong Kong üzerinden sunulan yeni varış noktaları şunlar:

Lufthansa, Swiss ve Austrian Airlines ile Hong Kong aktarmalı

Sidney
Melbourne
Cairns
Auckland

Buna karşılık Cathay Pacific yolcuları, Cathay Pacific uçuş numaraları ile Lufthansa, Swiss ve Austrian Airlines’ın on dört farklı Avrupa destinasyonuna biletleriyle ulaşabilecek. Böylece Cathay Pacific, mevcut uçuşlarına ek olarak Frankfurt, Düsseldorf ve Zürih'te sunduğu seçenekleri genişletmiş olacak.

Cathay Pacific Airways Genel Müdürü Ivan Chu, “Bu yeni kod paylaşımı anlaşması ile Cathay Pacific; Lufthansa, Swiss ve Austrian Airlines merkezleri Frankfurt, Düsseldorf ve  Zürih sayesinde, yolcularına sunduğu kıtararası Avrupa seçeneklerini güçlendirecek. Aynı zamanda, Avrupa'dan Güneybatı Pasifik'e seyahat eden Lufthansa Group müşterileri de, Hong Kong merkezimiz aracılığıyla Avustralya ve Yeni Zelanda'ya kolaylıkla seyahat edebilecek” dedi.

Lufthansa Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Carsten Spohr, “Dünyanın lider havacılık gruplarından Cathay Pacific Airways ve Lufthansa Group, çığır açan bir ortaklık kuruyor. Küresel stratejik ortaklık ağımızın güçlenmesinden ve yolcularımızın ilgi duyduğu Asya hatlarına havayollarımızın sunduğu tekliflerin genişlemiş olmasından dolayı çok mutluyum. Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss International Air Lines ve Cathay Pacific Airways arasındaki kod paylaşımı ve mil programı anlaşması, tüm ortakların yolcularına avantaj sağlıyor. Havayollarının uçuş ağları birbirlerini mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Cathay Pacific ile olan işbirliği, Asya stratejimizin bir diğer kilit noktası olup, All Nippon Airways, Singapore Airlines, Air China ve  Asya'daki diğer Star Alliance ortakları ile mevcut ticari ortak girişimlerimizi de destekliyor” dedi.

Cathay Pacific Cargo ve Lufthansa Cargo hava kargo şirketleri, Mayıs 2016 tarihinde bir işbirliği anlaşması imzaladılar ve Şubat 2017 tarihinden bu yana, Hong Kong ve Avrupa arasındaki uçuşlarda kapasitelerini ortaklaşa kullanıyorlar. Cathay Pacific Cargo, Lufthansa Cargo'nun Hong Kong'daki hava kargo işlemlerini ve Lufthansa da Cathay Pacific'in Frankfurt'taki işlemlerini yürütüyor. 2018 yılı itibariyle Avrupa'dan Hong Kong'a ortak sevkiyat gerçekleştirilmesi planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim