• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Çelebi'de 200 kişinin işine son verildi

Çelebi'de 200 kişinin işine son verildi
Çelebi Holding’de tarihinin en büyük işçi kıyımı yaşanıyor. Edinilen bilgilere göre yaklaşık 200 kişinin işine son verildi.

Bunlar arasında duayen isimlerden Çetin Özbey, Çelebi emektarlarından Canan Abdullahoğlu ve Yavuz Samur da bulunuyor.

Çelebi Holding hisse satışından sonra şimdi de işçi kıyımı ile gündeme geldi. Başta yılların deneyimi Çetin Özbey olmak üzere Yavuz Samur ve Canan Abdullahoğlu gibi önemli isimlerin de işine son verildi.
 
Çelebi Holding tarihinin en büyük işçi kıyımı olarak görülen işten çıkarmaların hangi amaçla yapıldığı bilinmezken en büyük şaşkınlık Çetin Özbey’in işten çıkarılmasıyla yaşandı. Edinilen bilgiye göre önemli isimlere “Şirkete katkı ve emeklerinizden dolayı teşekkür ederiz. Artık sizinle çalışamayacağız. İhbar sürenizden sonra iş akdiniz sona ermiştir” şeklinde tebligat yapıldı.
 
17 YILLIK ÇALIŞANIN İŞİNE SON VERİLDİ
 
Türk Hava Yolları’na da yıllarca hizmet eden Çetin Özbey, THY’ye uzun uğraşlardan sonra handling hizmeti verebilmek için ruhsat aldıktan sonra işine son verilmişti. Çetin Özbey 11 yıldır Çelebi Holnding’de çeşitli görevlerde bulundu.
 
Çelebi’nin önemli isimlerinden Canan Abdullahoğlu ise 17 yıldır Çelebi Ailesi ile çalışıyordu. Basın ve Halkla İlişkiler konusunda deneyimli olan Canan Abdullahoğlu, Çelebi’nin 50’nci yılının organizasyonunda Çetin Özbey ile birlikte kusursuz bir gece düzenlemişti.
 
YENİ İŞTEN ÇIKARMALAR BEKLENİYOR
 
Yavuz Samur ise başta Çelebi Handling olmak üzere Çelebi’nin değişik birimlerinde görev yapmıştı.
 
Çelebi Holding bünyesinde özellikle eskilere yol verilmesi manidar bulundu. Yaklaşık 200 kişinin işten çıkartılmasının ardından yeni işten çıkarmaların da bu ay itibari ile devam edeceği kaydediliyor.
 
Çelebi’nin işten çıkarmalarla ilgili ne tür bir açıklama yapacağı merak edilirken şirketin küçülme politikası uygulamaya başladığı iddia ediliyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim