• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Çerkezköy İstanbul Arası Hızlı Tren İle 25 Dakikaya Düşecek

Çerkezköy İstanbul Arası Hızlı Tren İle 25 Dakikaya Düşecek
Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule kesiminin temeli 18 Temmuz günü atılacak.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule kesiminin temeli 18 Temmuz günü atılacak. 2020 yılında faaliyete geçmesi planlanan proje ile birlikte İstanbul-Çerkezköy arası hızlı tren ile 25 dakikaya düşecek. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Geçtiğimiz 11 Haziran günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in katılımıyla Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule kesimi için imzalar atılmıştı. Proje kapsamında Halkalı-Kapıkule arasında 231 kilometrelik güzergahta çift hatlı, saatte 200 kilometre hızla yolcu ve yük taşınmasına imkân verecek hızlı tren hattı inşa edilecek. Hızlı tren projesiyle ilgili TCDD 1. Bölge Müdür Vekili Levent Muammer Meriçli ve yanındaki heyet, Çerkezköy Kaymakamı Sayın Atilla Selami Abban’ı ziyaret etti. Ziyarette, 2020 yılında faaliyete geçmesi ön görülen Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesinin tanıtımı yapıldı. Yeni yapılacak Hızlı Tren Projesi ile İstanbul-Çerkezköy arası yaklaşık 25 dakikaya düşmesi planlanıyor.

Temeli 18 Temmuz günü Çerkezköy’de atılacak olan projenin 155 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminin inşası Avrupa Birliği ve Türkiye’nin ortak finansmanıyla gerçekleştirilecek. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim