• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Çeşme-Alaçatı Havalimanı ihalesi yapıldı

Çeşme-Alaçatı Havalimanı ihalesi yapıldı
İstanbul Yeni Havalimanı'nın akaryakıt ihtiyacının deniz yolu ile karşılanması amacıyla liman veya iskele yapma ve işletme faaliyetlerini yerine getirmek üzere ortak girişim şirketi kurulmasına izin verilmesi talebiyle Rekabet Kurumu'na başvuruldu.

Çeşme-Alaçatı Havalimanı’nın YİD modeli ile yapılması için ihale gerçekleştirildi. Terminal Yapı AŞ yüzde 20,20 ciro paylaşım teklifi verdi.

İzmir’de Çeşme-Alaçatı ilçeleri ve çevresinin hava yolu ulaşımını sağlamak amacıyla havalimanı yapımının inşasına 1994 yılında başlanılmış ancak alt yapı çalışmaları yarıda kalmıştı. Havalimanının Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapımının tamamlanması için Devlet Hava Medyanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde ihale gerçekleştirildi.

Projenin yapım süresi 24 ay işletme süresi ise 25 yıl olup proje kapsamında detaylar, "Arazi alanı 1.697.000 metrekare, terminal alanı 2 bin metrekare, 5 uçak park kapasitesi, 176030 metre pist, 13070 metre apron ve 10010,5 metre taksirut" olarak belirlendi.

Gerçekleştirilen ihaleye 1’i teşekkür mektubu olmak üzere 5 firma teklif verdi. Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) Daire Başkanı ve İhale Komisyonu Başkanı Cengiz Kurt, TAV Havalimanı AŞ tarafından teşekkür mektubu sunulduğunu, Türkseven Turizm AŞ, İmaj Altyapı AŞ-İntelkar Yapı Ortak Girişimi, Terminal Yapı AŞ, Dere Construction AŞ- EMT İnşaat AŞ ortak Girişiminin teklif verdiğini belirtti.

Dosyalar yaklaşık 4 saat detaylı incelendi. Teklif dosyasındaki yetersizlik nedeniyle Türkseven Turizm AŞ, İmaj Altyapı AŞ-İntelkar Yapı ortak girişimi ve Dere Construction AŞ- EMT İnşaat AŞ ortak girişiminin iç zarfları tutanak tutularak iade edildi. Teklif dosyası yeterli bulunan Terminal Yapı AŞ’nin iç zarfının açılmasına karar verildi. Şirket, yüzde 20.20 ciro paylaşım teklifi verdi.

İhale sonucu, DHMİ Yönetim Kurulu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından onaylanmasını müteakip resmiyet kazanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim