• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Çetin Nuhoğlu: Sektör çok zor bir dönemden geçiyor

Çetin Nuhoğlu: Sektör çok zor bir dönemden geçiyor
Uluslararası Nakliyeciler Derneği geleneksel iftar yemeği, uluslararası karayolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerini biraraya getirdi. UND Başkanı Çetin Nuhoğlu sektörün çok bir dönemden geçtiğini söyledi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği geleneksel iftar yemeği, dün (22 Haziran Çarşamba günü) Yeşilköy Wow Otel’de gerçekleştirildi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar yemeği, uluslararası karayolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerini biraraya getirdi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği geleneksel iftar yemeğine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Vekili Halim Mete, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım, İstanbul Gümrük Bölge Müdür Yardımcıları Halkalı ve Haydarpaşa Gümrük Müdürleri, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebi Akdurak ve sektör temsilcileri katıldı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin Nuhoğlu iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “Son 2 senede Türkiye’nin siyasi atmosferinde art arda yapılan seçimler, bölgesel problemler, özellikle doğumuzda, güneyimizde, kuzeyimizdeki olumsuz durum ve hepsinden öte Aralık ve Kasım ayından itibaren yaşadığımız krizler, sektörü zor bir döneme soktu. Sektör her dönemde her zorlukta yan yana gelmeyi bilmiştir. Her dönemde daha iyi neler yapabilirimin hesabını yapmıştır. Ama bugün son 40 yıldır görmediğimiz, ölçemediğimiz ve somut adımlar atamadığımız bir dönemdeyiz” dedi.

“60 bin arabamızın 40 binii şu anda ya atıl vaziyette ya da maliyetin altında çalışmakta” diyen Nuhoğlu, “Bütün Güneydoğu bütün Doğu ve bütün Kuzey bölgelerimizde nakliye yapan arkadaşlarımız gerçekten zor durumda. Ama bu birlik, bu inanç ve hepsinden ötesi de hükümetimizin reform paketleri ve ortaya konan yeniden yapılanma taşımacılıktan lojistiğe dönüş ve eylem planları bize ümit veriyor” açıklamasında bulundu.

Nuhoğlu, “En kötü dönemini yaşadığımız bu sektörden çok umutluyuz. Çünkü önümüzde 3 sene bizi çok iyi tanıyan, bizimle beraber bu sektörün gelişimi için hem sahada hem siyasette hem de bürokraside öncülük yapan bir Bakanımız bugün Başbakan’ımız. Yine aynı çatı altında uzun yıllar bürokrat olarak çalışan Bakanımız önümüzde” dedi.

IRU Türkiye ve Ortadoğu Daimi Temsilcisi Adrian Albu ise şöyle konuştu: “Birleşmiş Milletler Karayolu Güvenliği 10 yıllık Eylem Planı’na istinaden çok sayıda ülke yol güvenliğini artırarak ve karayollarındaki ölümlü kazaların azaltılması için çeşitli tedbirler aldılar. Uluslararası araştırmalar karayolu kazalarının yüzde 85’inde insan faktörünün temel sebep olduğunu göstermektedir. Ancak yol kazalarının nispeten düşük bir oranı ağır vasıta sürücüleri ve yolcu otobüslerinin sürücülerinden kaynaklanmaktadır. Rekabet ve ekonomik kriz altında karayolu taşımacılığı sektörü de taşıtların yakıt tüketiminin azaltılması, yıpranma maliyeti ile uğraşmaktadır.”

Haber: Tarkan Biricik / Deniz Haber Ajansı

“Türkiye’de uluslararası karayolu taşımacılığında yüksek standartın yakalandığını söyleyen Adrian Albu, “Uluslararası Nakliyeciler Derneği yönetimini ve profesyonel kadrosunu bu muazzam çalışma için tebrik ediyorum” dedi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği geleneksel iftar yemeği verilen ödüllerin ardından sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim