• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Cey Group yurtdışında liman yatırımına hazırlanıyor

Cey Group yurtdışında liman yatırımına hazırlanıyor
Ambarlı Limanlar Bölgesi cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Çinli Cosco, Kumport’u aldı; U.N Ro-Ro, yeniden Ambarlı’dan çıkışa başladı; Cey Group da, 52 bin metrekarelik dev bir kara terminalini faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

Ceynak, limancılıkta yurtiçinde ve yurtdışında yatırım atağına geçiyor. Adriyatik’te liman yatırımı için görüşmeler yapıyor. Tekirdağ Limanı ihalesine hazırlanan şirket, Türkiye’nin her bölgesinde liman operatörlüğü yapmayı hedefliyor.

Limancılıkta global pazara Türkiye’den yeni bir oyuncu giriyor. Yıldırım Holding ve Global Yatırım Holding’den sonra Cey Group da yurtdışında liman yatırımına hazırlanıyor. Cey Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, “Tecrübemiz var. Limancılık bizim çok başarılı olduğumuz bir alan, bunu yurtdışına taşıyacağız. İlk olarak Adriyatik’te yatırım planlıyoruz. Bölge ülkelerinde hükümetler ile görüşmeler yapıyoruz” dedi.

‘Rusya’ya yatırımdan vazgeçtik’

Bünyesindeki Ceynak, Ceyport, Samsunport, Ceymar, Ceysan şirketleri ile ağırlıkla limancılık ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren Cey Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, düzenlediği bir basın toplantısında yeni yatırım planlarını açıkladı. Ali Avcı, yurtdışında yatırım yapmak için görüşme halinde olduklarını belirterek, “Adriyatik’te liman yatırımı yapmak için bölge ülkelerinde devlet yetkilileriyle görüşmelere başladık. Yurtdışında sadece limancılık alanında yatırım planlıyoruz” dedi. Avcı, Rusya’da da liman yatırımı için girişimde bulunduklarını ancak bu yatırımı durdurduklarını açıkladı.

Ambarlı’ya 30 milyon dolarlık yatırım

Yurtiçinde de liman yatırımlarını sürdüreceklerinin altını çizen Avcı, “Şu anda işletmeciliğini yaptığımız Tekirdağ Limanının özelleştirme ihalesine katılacağız. Türkiye’nin her bölgesinde liman sahibi olmak istiyoruz. Marmara ve Ege Bölgesinde lojistik dışında limancılık faaliyetlerimizle de hizmet vermek istiyoruz” diye konuştu.

Son iki yıldır Türkiye’de yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Avcı, “Samsunport’taki yatırımımız özelleştirme sonrası 50 milyon dolara ulaştı. Limanda 300 bin tonluk önemli bir depolama alanı yaptık. Mersin ve İskenderun’da depo yatırımı yaptık. Ambarlı’da bu yıl içerisinde önemli bir terminal yatırımına imza attık. 52 bin metrekarelik bir yer aldık. Sadece araziye 20 milyon dolar yatırım yaptık. 10 milyon dolar da alımdan sonra yatırım yaptık.

Gümrüklü saha içinde kalan bu alanla tüm lojistik kuruluşları ile ithalatçı ve ihracatçılara hizmet vereceğiz” dedi. Rusya ile yaşanan krizin sektöre ve şirkete etkilerine de değinen Avcı, “En büyük kayıp yaş sebze ve meyvede. yaşandı. Bizim narenciye alanında yüzde 60’lık kaybımız oldu önceki seneye göre. Fakat Rusya yaş sebze ve meyveyi en hızlı Türkiye’den alıyor. 48 saatte pazara sunabiliyorlar. Bu yüzden ne kadar dayanırlar bilemiyorum” dedi.

Halka arz ve demiryolu yatırımı beklemede

Şirket olarak uzun süredir halka açılmayı planladıklarını belirten Ali Avcı, “Bunun için çalışmalarımız sürüyor ancak henüz uygun zaman bulamadık” dedi. Demiryolu sektörüne de yatırım yapmak istediklerini açıklayan Avcı, yatırım için serbestleşme sürecinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Avcı, “Serbestleşme sağlandığında demiryolunda taşımacılık kısmında olmak istiyoruz. Vagon ve lokomotif yatırımı yapacağız. Ayrıca yükleme-boşaltma kısmında da olmayı planlıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim