• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Charter uçuşlarda doluluk zirve yaptı

Charter uçuşlarda doluluk zirve yaptı
Rusya’dan tekrar Türkiye’ye uçmaya başlayan charter uçaklarının ilk seferinin üzerinden geçen bir haftalık sürede doluluk oranları yüzde 100’e ulaştığı bildirildi.

Rusya'dan tekrar Türkiye’ye uçmaya başlayan charter uçaklarının ilk seferinin üzerinden geçen bir haftalık sürede doluluk oranları yüzde 100’e ulaştığı bildirildi.

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girmesi sonrası charter uçuş yasağı da kaldırılmıştı. 2 Eylül günü Rusya'dan Türkiye'ye ilk charter uçak iniş yaptı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, "Uçuşların doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı ancak şunu ifade etmekte fayda var henüz çok sayıda uçuş yok ancak biletler çok hızlı satılıyor" dedi.

3 günde 2 bin 140 yolcu

Charter uçuşlarının en çok kullandığı Moskova'daki en büyük havaalanlarından olan Domodedovo Havaalanı basın servisinden yapılan açıklamada 5-8 Eylül tarihleri arasında sadece 3 günde Türkiye'ye 2 bin 140 yolcunun uçtuğu bildirildi. Açıklamada Türkiye'ye giden uçakların yüzde 100 doluluk oranı ile uçtuklarının altı da çizildi.

Rusya'dan Türkiye'ye ilk charter uçuşu 2 Eylül tarihinde Royal Flight tarafından gerçekleştirilmişti.

Rambler haber servisine göre şu anda Rusya'dan Türkiye'ye 123 tarifeli ve 63 charter uçuşu gerçekleştiriliyor. ATOR'un açıklamalarına göre tur operatörleri ve havayolu şirketlerinin 18 charter uçuşu için daha talebi bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim