• BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

China Southern İstanbul uçuşuna başladı

China Southern İstanbul uçuşuna başladı
Çin'in en büyük, Dünya'nın ise dördüncü büyük havayolu şirketi olan Çin Güney Havayolları (China Southern Airlines) İstanbul seferlerine başladı.

Çin Güney Havayolları İstanbul Uçuşlarına Başladı

Çin'in en büyük, Dünya'nın ise dördüncü büyük havayolu şirketi olan Çin Güney Havayolları (China Southern Airlines) İstanbul seferlerine başladı.

Pekin-Urumçi-İstanbul hattının ilk uçuşu dolayısıyla Çin Güney Havayolları'na ait bir uçakla 22.20'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen Çin Güney Havayolları CEO'su Tan Wan Geng'e, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Türk Milli Takım forması hediye etti.
 
Çin Güney Havayolları CEO'su Tan Wan Geng Pekin'den gerçekleştirdiği İstanbul seferlerinin ardından Londra seferlerine başlayacaklarını söyledi. 
 
Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güney Çin Havayolları CEO'su Tan Wan Geng " Çin'in en büyük, Dünya'nın ise dördüncü büyük havayolu şirketiyiz. Amacımız dünyanın en büyük havayolu şirketi olmak. İstanbul seferlerinin başlaması için bir yıllık hazırlık yaptık. Bugün bu seferleri başlattık ve bundan dolayı çok mutluyum. Şuan haftada üç sefer düzenliyoruz. Biz en kısa zamanda haftanın her günü sefer düzenlemeyi istiyoruz. Şuan uçak doluluk oranı yüzde 70 civarında" dedi. 
 
TÜRKİYE'DE ÜNLÜ SANATÇILARLA GÖRÜŞÜYORUZ 
 
China Southern Havayolları'nın Pekin-Urumçi-İstanbul sefer tanıtımı için Ajda Pekkan'la görüşmelerin olduğu haberlerinin kendisine sorulması üzerine Geng, "Türkiye'deki ünlü sanatçılarla görüştüğümüz doğru. Şuan kesin bir anlaşma olmadığı için isim tellafuz etmem doğru olmaz" diyerek yanıtladı. 
 
Gazetecilerin, "İlerleyen dönemlerde Airbus A-380 ile İstanbul seferleri yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Geng şöyle konuştu: 
 
"Bizim şirketimizde 5 adet Airbus A-380 tipi uçağımız var. Şimdi bu uçakla buraya gelmeyi düşünmüyoruz. Bu hattı yeni açtığımızdan dolayı orta ölçekli uçaklarlar uçmayı düşünüyoruz." 
 
Çinli Havayolu şirketlerinin İstanbul'a sefer düzenlemelerinin hatırlatılması üzerine Geng, "Biz şirket olarak bir çok Avrupa kentine uçak seferleri düzenlemeyi düşünüyoruz. Bizim sadece İstanbul değil, Paris, Asterdam ve Londra'da bu hatları açtık. Avrupa'nın başka kentlerine de seferler düzenlemeyi düşünüyoruz. İstanbul'dan sonra Londra ve dünyanın bir çok noktasına seferler düzenleyeceğiz" dedi.
 
Tan Wan Geng sözlerini şöyle devam ettirdi: "İlk uçuşumuzla birlikte Çin dostluğu Türkiye'ye hareket etmiştir. İlk uçuşumuz masmavi gökyüzünden bembeyaz bulutlardan geçerek binlerce kilometrelik uçuşun ardından uçağımız İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bulunan çok uzun tarih ve zengin kültüre sahip bir ülke. Çin ile Türkiye arasındaki dostluk çok uzun bir tarihe dayanıyor. Ekonomi ve ticari iş birliği hızlı bir şekilde gelişmektedir. İstanbul, Türkiye'nin en büyük şehri aynı zamanda en büyük sanayi ve ticaret merkezidir. Bugün başlattığımız bu sefer Çin ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecektir." 
 
İlk hat açılışı dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen kokteyle Güney Çin Havayolları CEO'su Tan Wan Geng ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur'un yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, TAV İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Müdürü Kemal Ünlü, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang ve diğer davetliler katıldı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim