• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Çin-İngiltere seferleri haftada 100'e çıkarıldı

Çin-İngiltere seferleri haftada 100'e çıkarıldı
Çin ile İngiltere arasındaki yolcu uçağı seferlerinin ikiye katlanmasıyla ticaret ve turizm gibi alanlarda fırsatların artması bekleniyor.

Çin ile İngiltere arasındaki yolcu uçağı seferlerinin ikiye katlanmasıyla ticaret ve turizm gibi alanlarda fırsatların artması bekleniyor.

Çin ve İngiltere’nin yolcu uçağı seferlerini haftada 40’tan 100’e çıkarma konusunda anlaştığı bildirildi. Çin Sivil Havacılık İdaresi’nce yayımlanan açıklamada, kargo seferlerinin limitsiz olacağı da belirtildi.

Halihazırda her hafta Çin’den İngiltere’ye 36, İngiltere’den Çin’e ise 29 uçak seferi yapılıyor. Başta Air China, China Southern ve China Eastern olmak üzere toplam yedi Çin merkezli havayolu şirketi Beijing, Shanghai, Guangzhou, Hangzhou, Tianjin ve Chongqing kentlerinden İngiltere’nin başlıca şehirlerine tarifeli seferler düzenliyor.

Söz konusu hatların en yenisi olan Beijing-Manchester, Hainan Airlines tarafından Haziran ayında başlatıldı ve iki kent arasındaki ilk direkt uçuş oldu.

İngiltere hükümetince yapılan açıklamada, seferlerin çoğaltılmasıyla turizm ve ticaret fırsatlarının zenginleşeceği, bunun Brexit sonrasında ülke için hayati bağlar yaratacağı ifade edildi.

Fudan Üniversitesi Profesörü Song Guoyou’ya göre, söz konusu anlaşma İngiliz hükümetinin Brexit sonrası dönem için Çin’le daha yakın ilişki kararlılığı taşıdığını gösteriyor.

Konu hakkındaki görüşlerini Global Times gazetesine aktaran Song, yeni uçuşlarla iki ülke arasında seyahat edenlerin sayısının artacağını, bunun da İngiltere’ye özellikle ticaret, gezi ve havacılık sektörlerinde daha fazla yatırım sağlayacağını söyledi.

DIŞ TİCARET HACMİ

Çin Ticaret Bakanlığı verilerine göre, İngiltere’yle bu yılın ilk yarısında toplam 36,63 milyar dolar tutarında dış ticaret gerçekleşti. Dış ticaretin 27 milyar dolarlık kısmı bu ülkeye ihracat olarak kaydedildi.

Çin’den İngiltere’yi ziyaret eden kişilerin sayısı geçen yıl yüzde 46 artışla 270 bine ulaştı. WSJ, ziyaretler sırasında 586 milyon pound tutarında harcama yapıldığını bildirdi.

Çin vatandaşlarının bu yılın başından itibaren İngiltere’den iki yıllık vize alabiliyor olması ziyaretlerin çoğalmasında pay sahibi. Nitekim, Global Times gazetesine göre, ziyaret sayısının önümüzdeki yıllardaki seyri iki ülke arasındaki vize sistem değişikliklerine yakından bağlı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim