• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Çin'deki kültür festivalinde THY rüzgarı

Çin'deki kültür festivalinde THY rüzgarı
Çin'in başkenti Pekin`de düzenlenen Uluslararası Kültür Festivali'ne Türk Hava Yolları'nın (THY) verdiği bedava bilet damgasını vurdu.

Çin'deki kültür festivalinde THY rüzgarı

Çin'in başkenti Pekin`de düzenlenen Uluslararası Kültür Festivali'ne Türk Hava Yolları'nın (THY) verdiği bedava bilet damgasını vurdu.

Pekin Dil Üniversitesi'nde 8.si düzenlenen festivale 25 ülkeden bine yakın öğrenci katıldı. Festivalde THY verdiği bedava Türkiye'ye gidiş-dönüş bileti ve bir turizm firmasının verdiği bedava Türkiye tatili, festivalde büyük ilgi gördü. Festivale katılan ülkeler, geleneksel dans gösterisi ve kendi kültürlerine özgü en lezzetli yemeklerini sundu.

Organizasyon komitesi, festivalin en ilgi çeken bölümünün THY çekilişi ile Pekin'deki Çöl Gülü (Desert Rose) Türk restoranının dönerle katkı yaptığı etkinlik olduğunu söyledi. Bedava bilet ve tatil kazanmak isteyen Çinli ve yabancı öğrenciler, çekilişe katılmak için Türk dönerinin satıldığı stantta uzun kuyruklar oluşturdu. Her döner alan kişiye çekiliş numarası verildi ve etkinliğin sonunda çekiliş gerçekleştirildi. Çekilişi THY Pekin Müdürü Veysel Taş yaptı. Bedava THY biletini Chen Xinran (10) Çinli kız öğrenci kazandı. Biletin küçük bir kız öğrencisine çıkması dolayısıyla THY Pekin Müdürü Taş, Chen isimli öğrencinin yaşından dolayı tek başına Türkiye'ye gitmesinin doğru olmadığını ve annesine de ayrıca bir bilet tahsis edeceklerini belirtmesi üzerine talihli Chen sevince boğuldu.

Festivalde Pekin'deki Çin İletişim Üniversitesi'nin Türkçe bölümünde okuyan Çinli öğrencilerin Türk istiklal marşını ve ardından "Bana bir masal anlat baba" isimli şarkıyı seslendirmeleri büyük alkış aldı. Festivalde diğer ilgi gören ülkelerden biri de, giydikleri resmi kıyafetler ve düzenledikleri şark köşesi ile büyük ilgi gören Suudi Arabistan oldu.

Türkiye'ye gidiş-dönüş uçak bileti kazanan Chen ile birlikte festivale katılan Pekin Dil Üniversite'sinden öğretim görevlisi Li Xiaoming, yapılan çekiliş sonucunda kazandıkları biletten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Geçmiş yıllarda birçok Türk öğrencisi olduğunu aktaran Li, Türkiye'ye gitmeyi her zaman arzu ettiğini, kazandıkları bu bilet sayesinde rüyalarının gerçek olacağını ifade etti. Chen, annesi yerine öğretmeni ile Türkiye'ye gitmesinin sorun olmadığını da belirtti.

THY Pekin Müdürü Veysel Taş da bu tür organizasyonlarda yer alarak, Türkiye ve THY'nin tanıtımına katkıda bulunduklarını ve bundan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Çin'e haftada 17 karşılıklı sefer düzenlediklerini vurgulayan Taş, Çin pazarında daha etkin rol oynamayı arzu ettiklerini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim