• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Çin'den uçuşlar ay sonuna kadar durduruldu

Çin'den uçuşlar ay sonuna kadar durduruldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin'den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara’da açıklamalarda bulundu. Koca, düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi.

“Ay sonuna kadar Çin'den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık”

Bakan Koca, Ülkemizde koronavirüsün olmadığı ve bilim kurulununda önerilerini hayata geçirme konusuna önem veriyoruz. Havaalanında termal kamera uygulaması ve özel odalar gibi önlemler var. Bilim Kurulu bu dönemde özellikle Uzakdoğu Asya'dan gelen ülkeler; Japonya, Tayvan, Tayland, Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve Malezya'dan gelenlere yönelik termal kamera uygulamasına başlanacak. Yarından itibaren ise kullanımda olacak. Koronavirüsün görüldüğü vaka sayısı 17 bin 485 ve bu zaman kadar ölen sayısı 361 oldu. 

Çin'den gelen uçuşların sayısı azaldı. Çarşamba'dan ay sonuna kadar Çin'den gelen uçuşların durdurulmasına karar verildi. Karantinada olan vatandaşlarla ilgili durumların oldukça iyi olduğunu taleplerini yerine getireceğimizi hasta gibi davranmadığımızı ve gayret içinde olduğumuzu 61 kişiye iletilmek üzere söyledim. Bu anlamda hem yemek hem internet gibi imkanların ve özel taleplerin olabileceği bütün bunlarla ilgili yapılmasını gerekenlerini yapacağımızı aktardım. ifadelerini kullandı.

Koca, Japonya, Tayvan, Tayland, Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve Malezya'dan gelenlere yönelik termal kamera uygulamasına başlanacağını bildirdi.

"61 kişiden alınan numunelerin tamamı negatif çıktı"

Bakan Koca, Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde tutulan 61 kişiden koronavirüs için alınan numunelerin sonuçlarının tamamının negatif çıktığını belirtti. Fahrettin Koca şunları söyledi: “Okullar açıldı bununla ilgili tedirgin olunmaması gerekiyor. Uyarılara dikkat edilmesi de gerekiyor. Ayrıca 61 kişinin alınmış numunelerin sonuçları çıktı. 61 kişiden alınan numuneler negatif çıktı. Termal kameraların uygulanacağı ülkelerden bir seyahat kısıtlaması da olmayacak.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim