• BIST 9771.79
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Çin'e Norveçli Odfjell'den 4 adet LNG siparişi

Çin'e Norveçli Odfjell'den 4 adet LNG siparişi
Norveçli Odfjell SE şirketi, Breakwater Capital ve Oak Hill Advisors’a bağlı kuruluşlar ile sıvı gaz ve etilen taşıyıcı(LPG/E) tankerler için ortaklık anlaşmasına imza attı.

Norveç’in önde gelen tanker işletmecilerinden Odfjell SE şirketi, Breakwater Capital ve Oak Hill Advisors’a bağlı kuruluşlar ile sıvı gaz ve etilen taşıyıcı(LPG/E) tankerler için ortaklık anlaşması imzaladı. 

Odfjell ayrıca opsiyonlu olarak 22 bin metreküplük LPG/E sıvı gaz ve etilen taşıyıcı dört adet tanker için yapım anlaşmasına imza attı. Çin merkezli Nantong Sinopacific şirketi tarafından inşa edilecek olan tankerlerin 2016 yılı Eylül ayı ve 2017 yılı Haziran ayında teslim edilmesi bekleniyor. Anlaşma toplamda 200 milyon dolara mal oldu.

LPG/E gaz tanker sektöründe Odfjell’in şu anda işlettiği 2008 yapımı 9 bin metreküplük iki adet gemi ve Nantong Sinopacific’in yapımını üstlendiği inşası halen sürmekte olan 17 bin  metreküplük dört adet gemi bulunuyor. Gemilerin 2015 Ekim ayı ve 2016 Mayıs aylarında teslim edilmesi beklenirken opsiyonlu olarak inşa edilecek dört geminin henüz onaylanmadığı bildirildi.

Sözleşme uyarınca Breakwater ve Oak Hill Advisors şirketleri Odfjell’in LPG/E tankerleri projesine yüzde 50’lik özsermaye payı ile yaklaşık olarak 50 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Odfjell şirketi ve ortaklarının her biri bu ortaklık anlaşmasına finanse etmek amacıyla yaklaşık olarak 50 milyon dolarlık katkıda bulundu.

Ortaklık anlaşmasının tamamlanması olağan koşullar çerçevesinde değerlendirilirken gemi yapım anlaşmalarının uygulanması söz konusu oluyor. Anlaşmanın önümüzdeki üç ay içinde tamamlanması bekleniyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim