• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Çocuklar, denizde yolculuğu çizecek

Çocuklar, denizde yolculuğu çizecek
İMEAK DTO İzmir Şubesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenecek olan ‘Resim ve Kompozisyon Yarışması’nda başvurular devam ediyor. İMEAK DTO İzmir Şubesi’ne teslim edilecek eserlerin son teslim tarihi, 5 Nisan olarak belirlendi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 15. kez düzenleyeceği ‘Resim ve Kompozisyon Yarışması’nda başvurular devam ediyor.

Çocuklara ve gençlere deniz sevgisini ile denizleri koruma bilincini aşılamayı, denizciliğin ülkemiz için önemini anlatmayı hedefleyen “İMEAK DTO İzmir Şubesi 15. Resim ve Kompozisyon Yarışması”nda İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bütün resmi/özel tüm ilkokullar ve ortaokullar katılabilecek.

İlkokul öğrencilerine yönelik resim yarışmasının konusu “Denizde Yolculuk”, ortaokul öğrencilerine yönelik kompozisyon yarışmasının konusu ise “Neden daha fazla balık tüketmeliyiz?” olarak belirlendi.

Yarışmaya katılacak resimler yarım sayfalık (50x35 cm. boyutunda) resim kâğıdına yapılacak. Resim yapmada kullanılacak resim malzemelerine ve tekniğine ise öğrenci karar verecek. Ortaokul öğrencileri ise kompozisyon yarışmasına; bin kelimeyi geçmeyecek şekilde A4 sayfası boyutundaki sayfanın tek yüzüne bilgisayarda yazarak katılacaklar.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ne teslim edilecek eserlerin son teslim tarihi ise, 5 Nisan 2019 olarak belirlendi.

untitled-33-041.jpg

ÇOCUKLAR YÜZLERİNİ DENİZE DÖNECEK

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizci ülke olmanın yolunun çocuklara ve gençlere denizi sevdirmekten geçtiğini belirterek 15 yıldır düzenledikleri resim ve kompozisyon yarışması ile çocukların yüzünü denize dönmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Öztürk, “Eminim ki bu yıl da çocuklarımız deniz sevgisini birbirinden renkli ve güzel resimlerle ifade edecektir. Sergilenmeye değer görülen resimler Odamız meclis salonunun yanı sıra Behçet Uz Çocuk Hastanesi, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi ve diğer çocuk hastanelerinin duvarlarını süsleyecek. Tüm çocuklarımızı resim ve kompozisyon yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.

deniz-ticaret-odasi-izmir-subesi-15.-resim-ve-kompozisyon-yarismasi.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim