• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı'ndan ücretsiz ingilizce eğitimi

Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı'ndan ücretsiz ingilizce eğitimi
Yıldırım Holding’in bağışlarıyla kurulan Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı, uzaktan öğretime geçilen dönemde “English W/Tech” (Teknolojiyle İngilizce) programını da 7 Nisan Dünya Sağlık Günü vesilesiyle, online olarak öğrencilere ücretsiz sunuyor.

Yıldırım Holding’in bağışlarıyla kurulan Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı, 2015 yılından beri eğitim bursları ve eğitim programlarıyla faaliyet gösteriyor. 51 ülkede operasyonları bulunan global bir kuruluş olan Yıldırım Holding’den alınan ilhamla, Vakıf da uluslararası alanda başarılarını sergileyebilecek gençlerin yetişmesini destekliyor.

Koronavirüs sebebiyle uzaktan öğretime geçilen dönemde Vakfın başlattığı “English W/Tech” (Teknolojiyle İngilizce) programı da online eğitime geçiş yapıyor. 7 Nisan Dünya Sağlık Günü vesilesiyle, dersler tüm öğrencilere ücretsiz sunuluyor.

Program, 7’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar (13 ila 18 yaş arası) İngilizcesini geliştirmek isteyen tüm öğrenciler için online bir canlı İngilizce konuşma kulübü olarak hizmet verecek. Böylece öğrenciler evlerinin konforunda İngilizcelerini geliştirebilecekler. Katılımcılar eğitmenlerle canlı olarak konuşma ve farklı İngilizce seviyelerine göre ayrılmış gruplarda, belirli konularda tartışarak yabancı dillerini geliştirme fırsatını bulacaklar.

7 Nisan’dan itibaren canlı İngilizce derslerine Zoom uygulaması üzerinden isteyen tüm öğrenciler katılabilecek. Uygulama www.zoom.us adresinden indirilebiliyor. 13-18 yaş arası öğrenciler www.EnglishWTech.com internet adresinden ders programını inceleyebiliyor ve canlı sınıflara katılmak için uygulama şifrelerini öğrenebiliyor. Haftalık programın ilk fazında, her hafta 25 öğrencilik 20 İngilizce konuşma grubuyla 500 öğrenci kabul edilecek.

“English W/Tech” programının pilot eğitim dönemi Ekim 2019’da Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Yılport Ulaştırma Hizmetleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hayat geçirildi. Programa 9’uncu ve 10’uncu sınıflardan katılmak isteyen 100 öğrenci ile başlandı. Program, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nün danışmanlığında hazırlandı.

Dijital öğrenime dayalı müfredatta Z kuşağı öğrencilerinin modern teknoloji yardımıyla İngilizceyi daha hızlı kavraması hedefleniyor. Öğrenciler cep telefonlarını ya da kendilerine verilen tabletleri kullanarak derslere katıldı. Eğitmenler, akıllı tahtalar ve mobil uygulamalarla öğrencilerin dersi daha hızlı kavramasını sağlıyor.

Araştırmalara göre Türkiye’de İngilizce yeterliliği diğer ülkelerle kıyaslandığında düşük seviyede. Global iş ve bilim dünyasının ortak diline dönüşmüş olan İngilizce eğitimi Türkiye’nin küresel arenada başarısı için de önem taşıyor. “English W/Tech” programıyla Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı, öğrencilerin İngilizce konuşma yeteneklerini ve yabancı dil özgüvenlerini artırmayı hedefliyor. Vakıf, pratik yapılmadığında hızla unutulan yabancı dilin kavranmasını kolaylaştırmak için tüm öğrencileri ücretsiz online derslere katılmaya ve İngilizcelerini geliştirmeye davet ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim