• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Corendon'dan yeni iş birliği

Corendon'dan yeni iş birliği
Türkiye’nin en büyük turistik havayollarından Corendon Airlines, inanç turizmi ve incoming turları düzenleyen önemli firmalardan Mimsaraya Turizm ile iş birliği yaparak hac ve umre uçuşları düzenliyor.

Türkiye’nin en büyük turistik havayollarından Corendon Airlines, inanç turizmi ve incoming turları düzenleyen önemli firmalardan Mimsaraya Turizm ile iş birliği yaparak hac ve umre uçuşları düzenliyor.

Son yıllarda hem otel zinciri, hem havayolu, hem de tur operatörü olarak yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Corendon Turizm Grubu, turizm sektöründe faaliyet alanını genişletmeye devam ediyor. Corendon Airlines’ın Mimsaraya Turizm ve Havacılık ile iş birliğine giderek, 11 Şubat 2016’da Sabiha Gökçen’den Cidde’ye uçarak başlattığı hac ve umre uçuşları Anadolu şehirlerini kutsal topraklara aktarmasız bağlıyor.

Anadolu’nun 19 şehrinden aktarmasız uçuş

Corendon Airlines, şimdiye kadar Anadolu’dan kutsal topraklara yolculuk ederken İstanbul, Ankara gibi büyük şehirler üzerinden aktarmalı olarak Suudi Arabistan’a ulaşabilen yolculara, geçtiğimiz yıl itibari ile başta Elazığ, Samsun, Hatay, Diyarbakır olmak üzere Anadolu’nun 19 şehrinden direkt uçuşlar düzenlenmeye başladı. Corendon Airlines, esnek ve dinamik operasyon yapısı sayesinde birçok tarifeli havayolunun yapmadığını yaparak, Anadolu şehirlerinden Cidde ve Medine’ye gitmek isteyen yolcuların seyahat sürelerini kısalttı, konforlarını arttırdı. Şubat 2016’dan bugüne 324 hac ve umre uçuşu gerçekleştiren Corendon, bu seferlerle 18 bin 500 hac ve umre yolcusunu kutsal topraklara ulaştırdı.

Hedef 100 bin yolcu

Corendon Airlines ve Mimsaraya Turizm iş birliğiyle, 9 Kasım 2016 tarihinde İstanbul-Medine ve Konya-Medine uçuşlarıyla başlayacak umre seferlerinde bu yıl 100 bin yolcunun taşınması hedefleniyor. Konuyla ilgili Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer; “Suudi Arabistan uçuşlarımız için Suud Sivil Havacılığı ve Türk Sivil Havacılığı nezdinde çalışmalarımıza başlayarak detaylı başvuru sürecinin sonunda 2016 Ocak ayında gerekli uçuş izinlerimizi aldık. Türk Sivil Havacılığının bu hattaki uçuşlara özel taleplerini de yerine getirerek başarılı bir operasyon düzenledik. Önümüzdeki umre ve hac sezonu için bir uçağımızı İstanbul’a; diğer bir uçağımızı da Anadolu şehirlerinden Suudi Arabistan’a direk uçuşlar düzenlemek için tahsis ediyoruz” şeklinde konuştu.

15 Temmuz şehit ailelerini umreye ücretsiz götürüyor

21 yıldır inanç turizmi sektöründe yer alan ve 81 ilde acenta temsilcisi olan Mimsaraya Turizm ve Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Babaoğlu; “2016/2017 sezonunda inanç turizminde yüzde 7 büyüme bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde Suudi Arabistan’daki destinasyon sayımızı artırarak, uçuş ağımıza Medine, Cidde dışında Al Kasım, Yanbu, Taif, Riyad, Dammam seferlerini eklemeyi planlıyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz seferlerde, geçen yıl 106 şehit yakınını umreye götürmüştük. Bu yıl ise; 15 Temmuz şehit ailelerinden 50 kişiyi ücretsiz olarak umreye götüreceğiz” dedi.

Hac ve umre yolcularının konforu ön planda

Corendon Airlines, yıllardır turizmin farklı dallarında edindiği tecrübesi ve yolcu memnuniyetine göstermiş olduğu hassasiyet ve esnek operasyon avantajıyla hac ve umre yolcularının konforlu seyahat etmesini sağlıyor. Bu kapsamda, Türk Sivil Havacılığı’nın hac ve umre yolcularının rahat ve konforlu bir şekilde uçması için talimat haline getirmiş olduğu maddeleri ilk gün itibari ile birebir uyguladı. Bu talimatlar doğrultusunda hac ve umreye uçan uçaklarının konfigürasyonunu değiştirerek koltuk arası mesafesini 73 cm’den 79 cm’ye çıkardı. Corendon Airlines, hac ve umre yolcularına ayrıca ücretsiz sıcak yemek ve 30 kg’a kadar bagaj hakkı sunuyor.

corendon-003.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim