• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Çukurova Bölgesel Havaalanı için müjde

Çukurova Bölgesel Havaalanı için müjde
Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın kredi sorunun çözüldüğünü ifade ederek, 'Biraz kamulaştırmada yaşadığımız sıkıntıdan dolayı gecikme oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacak' dedi.

 

Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, beraberindeki heyet ile birlikte, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Ahmet Ünal, Mersin basınının tarafsız ve özverili bir şekilde çalışmasını sürdürdüğünü söyledi. Ünal, milletvekili Uzun'u ve beraberindeki heyeti cemiyette ağırlamaktan dolayı da memnun olduklarını ifade etti.
 
Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ise sürekli gazeteciler ile bir arada olduklarını belirtti. Mersin'in çok büyük bir kent olduğunu kaydeden Uzun, "Mart ayı boyunca ben hep Mersin merkez ilçelerde olacağım. Hafta sonları meclis çalışmalarının olmadığı dönemde buradayız. Zaten bizim hafta sonu bölgeye gelmediğimiz günler sayılıdır. Sizde hak vereceksiniz ki Mersin ili bir baştan diğer başa 350-400 kilometrelik bir bölge. Bir ilçeden bir ilçeye gitmemiz neredeyse Mersin'den Ankara'ya gitmemiz kadar zor oluyor. Bu konuda diğer milletvekili arkadaşlarımızla görev dağılımı yaptık. Bundan sonra daha sık Mersin'de olacağız" diye konuştu.
 
Çukurova Bölgesel Havaalanının süreci ile ilgili de açıklamalarda bulunan Uzun, "Tabi bu projenin hayata geçmesinde oradaki kamulaştırma çalışmaları biraz süreç aldı. Orada kredi bulma ile ilgili bir sıkıntı olmuştu. Ondan dolayı da süreç biraz uzadı ama şu ana kadar bir gecikme olmuş olsa da bundan sonra bir gecikme olmayacak. Yer teslimi ile ilgili bölgedeki sulama kanalları ile ilgili Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yapması gereken bazı çalışmalar vardı. Netice de 8 bin 500 dönümlük bir alan kamulaştırılıyor. Orası havaalanı yapılacak ama DSİ'nin o bölgeden geçen kanalları da var. Maalesef buna bir çözüm bulunamadığından yer teslimindeki gecikmenin nedenlerinden biri de o oldu. Çünkü kanalların güzergahı değişecek bundan dolayı diğer bölgelerdeki çiftçilerin mağdur olmaması gerek. Onla ilgili DSİ'nin bir projesi oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacak. Bu havaalanı bölgemizin gelişmesi açısından en büyük proje. Havaalanı ile uluslararası kargo taşımacılığının yapılacak olması bölgemiz adına, civar iller adına da çok büyük bir proje. Kredi bulundu.
 
Şu anda belirlenen yer dışında Çukurova bölgesinde böyle büyük bir araziyi bulamazsınız. Belki toprak koruma kurulları, sivil toplum örgütleri buraya karşı çıkıyor olabilir ama bu havaalanının çiftçiye getirecek faydaları var. Burada yetiştirilen ürünler, sebzeler, meyveler bu uluslararası kargo taşımacılığı yapılacak havaalanıyla bir günde Avrupa da olacak" ifadelerini kullandı.
 
Turizm Bölgesi çalışmasının da hızla sürdüğünü vurgulayan Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Turizm bölgesi ile ilgili yollar yapılıyor. Ara yolları yatırımcılar yapıyor. Bizim de devlet olarak yaklaşık 11 kilometrelik bağlantı yolumuz vardı. Onunla ilgilide bir kamulaştırma sıkıntısı vardı. İnşallah onla ilgili sıkıntıda çözülecek. Geçen gün yağmurlardan kaynaklanan bir su basması oldu. O yatırımcıların yapmış olduğu yollar bozuldu. Bunla ilgili de DSİ ile görüştük. Tarsus Irmağı'nın 7-8 kilometrelik bir bölümü belirlenen turizm alanına paralel olarak geçiyor. En ufak bir taşkında ister istemez turizm bölgesi su altında kalıyor. DSİ o 7-8 kilometrelik alanı bypass yapacak ve o bölgeyi direk denize bağlayacak. Bu şekilde turizm bölgesindeki taşkınlarda engellenmiş olacak. Ama oradaki dere yatağı, ekolojik denge korunacak. İleriye doğru değişik bir turizm destinasyonu da planlanabilir. İnşallah bu projeyi de yaptığımız zaman yatırımcılarda kazmayı vurmaya başlayacak."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim