• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Çukurova önümüzdeki hafta iptal edilebilir

Çukurova önümüzdeki hafta iptal edilebilir
Mersin ve Adana illerinin ortasına yapılacak olan Çukurova Havalimanı ihalesi işin karar aşamasına gelindi. İhaleyi alan Koçoğlu firması ile ipler kopmak üzere. DHMİ kaynakları hiç iyi şeyler söylemiyor.

Çukurova Havalimanı için son dönemece girildi. Artık ihale her an iptal edilebilir. Geçen yıl 26 Ocak ‘ta ihaleyi kazanan Koçoğlu firması ile DHMİ arasında imzalanan anlaşmanın üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen henüz ne kredi bulunabildi ne de Koçoğlu firması havalimanını yapabilmek için öz kaynak gösterebildi.

 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da hazır bulunduğu imza töreninden sonra verilen altı aylık kredi bulma süresinin sonunda krediyi bulamayan Koçoğlu firmasına ek süre tanınmıştı. Ek sürede de kredi bulamayan Koçoğlu firmasına sil baştan yapılmaması için bugüne kadar DHMİ tarihinde görülmemiş şekilde yeniden bir süre verildi.
 
Ancak 2 Şubat 2013’e  kadar verilen bu sürenin de dolmasına rağmen Koçoğlu firması gerekli öz kaynağı bile bulamadı.
 
Airporthaber’in DHMİ kaynaklarından edindiği bilgiye göre önümüzdeki hafta dananın kuyruğu kopacak. Pazartesi ya da Salı günü toplanacak olan DHMİ yönetimi Çukurova Havalimanı ile ilgili karar verecek.
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da ihalenin iptal edilmesine yönelik karar alabileceği ifade ediliyor.
 
Çukurova bölgesine yeni bir canlılık getirmesi, kargo ve enerji anlamında önemli bir yatırım olacağı gözüyle bakılan bu havalimanı ihalesinin iptal edilmesi sürecin yeniden başlaması anlamı taşıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim