• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kim ne derse desin Kanal İstanbul yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kim ne derse desin Kanal İstanbul yapılacak
Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Arkadaşlar, Kanal İstanbul olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un hayata geçirileceğini söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda konuştu.,Konuşmasında Kanal İstanbul'a da değinen Cumhurbaşkanı, "Arkadaşlar, Kanal İstanbul olacak" dedi.

"KANAL İSTANBUL'U YAPACAĞIZ"

"Biz toplu konutta artık özgün mimariyi, yerel mimariyi hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. 2011 yılına geldik 500 bin konutluk hedef aşıldı. Şimdi 2023'e kadar ikinci bir 500 bin hedefi var. Şimdi bu hedefi de aştık ve toplamda inşallah diyoruz ki 1 milyon değil, 1 milyon 200 binlik bir rakama doğru gidelim.

Kanal İstanbul yapıldığı anda Kanal İstanbul'un her iki tarafında gerçekten İstanbul'un şanına yakışır konutlarla, Kanal İstanbul'un farklılık arz etmesi gerekiyor. Buna da hep 'Olur mu canım' diyenler çıktı. Arkadaşlar, Kanal İstanbul olacak. Kanal İstanbul'u yapacağız. Kim ne derse desin yapacağız."

"DİKEY MİMARİYE MÜSAADE EDİLMEMELİ"

"Geçmişte hem yeterli imarlı alanının olmayışı hem de merkezi yerlere yönelik aşırı talepten dolayı yüksek bina ihtiyacı makul görülebilirdi. Artık dikey yapılaşmadan yatay yapılaşmaya geçmemizin zamanı gelmiştir. Mesela Kanal İstanbul'un çevresinde, ben arkadaşlarıma da söyledim, 'Kesinlikle dikey mimariye müsaade edilmemelidir' diyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim