• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Cumhurbaşkanı Gül TAİ'yi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Gül TAİ'yi ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, merkezi Eskişehir'de bulunan TAİ'nin tesislerini ziyaret ederek hem çalışmaları yakından izledi, hem de projeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül TAİ'yi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TAI'nin gurur verici çalışmalara imza attığını belirterek, ''Günlük birçok kavgalar, çekişmeler hepsi gelip geçici şeylerdir ama kalıcı olan, Türkiye'yi yücelten, yükselten, büyük itibar kazandıran tesisler buralardır'' dedi.
TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'de incelemelerde bulunan Gül'e, karşılamada bir kartal amblemiyle üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan ebru çalışma armağan edildi.

Daha sonra brifing alan Cumhurbaşkanı Gül, brifingin ardından da uçakların bulunduğu bölüme geçti. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'dan bilgi alan Gül, burada modernize edilen F-16 savaş uçağına bindi. Bu sırada üzerine pilot montu ve şapkası da giyen Gül, gazetecilere pilot selamı verdi.

Kokpitten indikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, kokpitte bulunmanın nasıl bir duygu olduğunun sorulması üzerine, ''İnsan büyük zannederdi ama oturunca tam tek kişilik'' dedi.

TAI'de bulunmaktan ve çalışmaları görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, ''Her şeyden önce gurur verici. Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor.

Türkiye'de herkesin aslında, gurur verici ve özgüvenimizi artırıcı bu büyük başarıları takip etmesi gerekir'' diye konuştu.
TAI'nin 5-10 sene sonra dünyanın en gözde kuruluşlarından biri olacağını, zaten şu anda da öyle olduğunu belirten Gül, dünyanın en büyük uçaklarının önemli parçalarının TAI'de üretildiğini söyledi.

Dünyanın birçok yerine satılan F-16'ların TAI'de yapıldığını anlatan Gül, Türkiye'nin yeni projelere ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: ''TAI'nin çok güçlü bir şekilde ayağa kalktığını büyük bir gururla öğrendim. Burada bin 500 mühendis, bin 500 teknisyen, bin 500 işçi demiyorum bin 500 mühendisin çalıştığını düşünürseniz, 700'ün üzerinde mühendisin AR-GE faaliyetlerinde olduğunu düşünürseniz, burada nelerin yapıldığını, nelerin yapılacağını en iyi şekilde tahmin edebilirsiniz.

Bugün gerçekten çok gurur duydum, gördüklerimle gurur duydum. Emeği geçen herkese başta Sayın Bakan olmak üzere ki çok büyük emekleri oldu, göreve geldiklerinde buralar neredeyse durmak üzereydi. Buralarda faaliyet yoktu. Ama bugün söylediğim rakamlara ulaşmış birkaç büyük proje beraber yürüyor.''

PROJELERİ GÜNÜ GELDİĞİNDE HERKES GÖRECEK

Cumhurbaşkanı Gül, TAI'nin çalışmalarını hep beraber destekleyeceklerini ve başarılarının arkasında olacaklarını vurgulayarak, uzay sanayiiyle ilgili de çok önemli projeler gerçekleştirildiğini söyledi.

Gül, ''Bunları günü geldiğinde herkes duyacak ve görecek. Bunlar Türkiye'nin büyük başarılarıdır. Herkesin bunları gözden kaçırmamasını isterim'' diye konuştu.
Tüm vatandaşların bu çalışmalardan haberdar olmasını isteyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Günlük birçok kavgalar, çekişmeler, hepsi gelip geçici şeyler ama kalıcı olan Türkiye'yi yücelten, yükselten, Türkiye'ye büyük itibar kazandıran ve bize de büyük öz güven kazandıran tesisler buralardır.

Çok önemli stratejik kararlar alınmıştı son yıllarda. Bu stratejik kararlar çok değerlidir. Önemli kararlar alınıp, önemli talimatlar verildikten sonra bunun arkası muhakkak gelir. Türk bilim adamları, Türk mühendisleri, Türk yöneticileri bunu başarabilecek durumdadır ve başarmaktadırlar.''

Cumhurbaşkanı Gül, TAI'nin çalışmalarında emeği geçenleri tebrik ettiğini belirterek, yöneticilere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra ''ANKA'' adlı insansız hava aracının simülatörünü kumanda etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim