• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Limanı'nın bitiş tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Limanı'nın bitiş tarihini açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Limanı’nın alt yapı çalışmalarının 2020’de tamamlanacağını, 2021’de liman üst yapı çalışmalarına başlanacağını ve 2023’de de hizmete gireceğini söyledi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FiLyos Limanı’nın alt yapı çalışmalarının 2020’de tamamlanacağını, 2021 de liman üst yapı çalışmalarına başlanacağını ve bu çalışmalarında 2023’te tamamlanarak limanın 2023 yılında hizmete gireceğini açıkladı.

Filyos Limanı’nın bölge ve Türkiye için önemine de değinen Erdoğan, “Ülkemizin 150 yıllık projesi olan Filyos Limanı alt yapı inşaatı8nda yarıya geldik. Filyos Liman Projesi ile Batı Karadeniz’de kuzey güney aksında kombine taşımacılık hizmeti verecek olan bir liman kompleksi hayata geçirilecek. Burası Zonguldak ile birlikte Karabük ve Bartın başta olmak üzere tüm Karadeniz’in ana ihracat merkezi haline gelecektir. Karadeniz’in çıkış kapısı olacak olan Filyos Limanı, Marmara Limanı’nın ve boğazların yükünü de hafifletecektir. Karadeniz ticaretinde yeni bir dönem başlatacak olan Filyos Limanı’nın inşaatını önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Üst yapı inşasına ise 2021 yılında başlayıp, 2023 yılında bitirerek hizmete sunacağız” dedi

LİMAN DEMİRYOLLARI PROJESİ

Erdoğan, “Bölgede gerçekleştirmeyi planladığımız bir diğer projesi ise liman demiryolları projesidir. Karasu hattının etüt çalışmaları sürüyor. Ereğli’nin tersanelerini yeniden bölgenin ve ülkenin en iyi tersanelerinden olması için gerekli olan desteği sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

DENİZ HABER AJANSI

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim