• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Dalaman, Çin'den direkt uçuş bekliyor

Dalaman, Çin'den direkt uçuş bekliyor
Muğla'nın Fethiye ilçesinin DP'li Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Çin'den Dalaman Havalimanı'na aktarmasız veya kısa süreli aktarmalı uçuşların bir an önce başlaması gerektiğini söyledi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinin DP'li Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Çin'den Dalaman Havalimanı'na aktarmasız veya kısa süreli aktarmalı uçuşların bir an önce başlaması gerektiğini söyledi.

Çin'in en çok izlenen  "24 Saat" isimli televizyon programının çekimlerini Fethiye'de tamamlayan Zhejiang televizyonu Çinli heyetinin Fethiye'den ayrılmasından sonra Fethiye Kaymakamlığı konferans salonunda bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan DP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Çin'in en çok izlenen ünlü televizyonunun ekibi Fethiye'deki çekimlerini tamamladı. 15 günden fazla bir süredir Çin heyetini en iyi şekilde ağırladık. Tüm imkanlarımızı seferber ettik.  Fethiye için çok önemli olan bu televizyon programının Fethiye ayağı çekimlerinin gerçekleşmesinde ülkemiz ve bakanlığımız adına Fethiye olarak büyük bir başarıya imza attık. Beklentilerimiz çok iyi; bu birlik ve fedakarlığı sürdürdüğümüz sürece Fethiye turizmi adına çok büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

Bu süreçte öncelikle Çin'den  Fethiye'ye ulaşımının kolaylaştırılması gerektiğini belirten Başkan Saatcı, "Bu emeklerimizin ve fedakarlıklarımızın boşa gitmemesi için uçak olayını mutlaka çözmemiz gerekiyor. Çin'den Dalaman Havalimanı'na aktarmasız veya kısa süreli aktarmalı uçuşları bir an evvel gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalara bizzat başladım. İstanbul'daki fuarda konuyu yetkili kişilere de aktaracağım. Gerekli randevu taleplerinde bulundum. Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve tanıdığımız tüm siyasetçilerle görüşeceğim. Uçak olayını mutlaka çözmemiz gerekiyor yoksa emeklerimiz boşa gider" diye konuştu.

"TURİZM AÇISINDAN ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK"

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, 26 Aralık ve 13 Ocak tarihlerinde Çin'in en önemli Zhejiang televizyonu ekibinin Çin halkının en çok izlediği  "24 saat" adlı televizyon programı ile ilgili çekimler yaptığını, Fethiye'nin merkezinin yanı sıra Ölüdeniz, Kayaköy gibi turizm bölgelerinin de çekimlere evsahipliği yaptığını 1 milyar 300 bin nüfusa sahip Çin'de 800 milyon insan bu programla Fethiye'yi  izleyeceğini belirtti. Şahiner, "Bu Fethiye turizmi için çok önemli. Turizm açısından çok ciddi katkıda bulunacağına inanmaktayız. Çin heyetinin ilçemizde misafir edilmesinde ve ağırlanmasında ciddi bir organizasyon sağlandı. Bu organizasyonun sağlanmasında başta Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya olmak üzere tüm turizm kuruluşlarımız, odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız büyük katkıda bulundular" dedi.

Şahiner, konuşmasının ardından Çin heyetinin çekimleri sırasında emeği geçen  Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Fethiye Otelciler Birliği Derneği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Akif Arıcan, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) Müdürü Dilek Dinçer ve yönetim kurulu üyesi Şemsi Toprak, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Temsilcisi  Mehmet Eskici, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRBAB) Batı Akdeniz Bölgesi  Şubesi Başkanı Süleyman Kaya, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Fethiye Turizm Danışma Ofisi  Müdürü Güler Uymaz'a teşekkür belgesi verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim