• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Dalaman Havalimanı'ndaki yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

Dalaman Havalimanı'ndaki yangın tatbikatı gerçeği aratmadı
Senaryo gereği, uçuş sırasında yaşadığı teknik bir problem nedeniyle düşen, 172 yolcusu ve 8 mürettebatı bulunan uçağa müdahale edildi.

Dalaman Havalimanı'nda düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Dalaman Havalimanı Başmüdürlüğünce, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Müdürlüğü (ARFF) ekiplerinin katılımıyla tatbikat yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği Papatya Havayolları'na ait SF 2308 sefer sayılı, 172 yolcu ve 8 mürettebatı bulunan yolcu uçağı, uçuş sırasında yaşadığı teknik bir problem nedeniyle düştü ve yangın çıktı.

DHMİ uçak kaza kırım kurtarma ve yangınla mücadele yönergesi kapsamında yapılan tatbikatta, yaklaşık 5 bin litre yakıtla piste 100 metre kala düşen uçağın bulunduğu bölgeye, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekipleri sevk edildi.

Bölgede güvenlik tedbirleri alınarak yangına müdahale edildi. Kaza bölgesinde ve uçakta bulunan yolcu ile mürettebat, duman ve ısıdan etkilenmeyen bir bölgeye taşındı.

Kısa sürede bölgeye ulaşan çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi, yaralılara müdahale etti ve hastaneye ulaştırdı. Başarıyla tamamlanan tatbikatta, 21 kurum ve kuruluş, 58 araç ve 246 personel görev aldı.

Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatta görev alan ekipleri kutlayarak "Dalaman Havalimanı, ekipman ve personeli her türlü olumsuzluğa hazır. Alt yapımız ile her türlü olağanüstü şarta hazır olduğumuzu gördük." dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise Muğla'da iki havalimanı bulunduğunu ve bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını vurguladı.

Her daim hazırlıklı olmak açısından bu tür tatbikatları periyodik aralıklarla gerçekleştirdiklerini anlatan Tekin, tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini dile getirdi.

Dalaman Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar da olası bir kaza sonrası itfaiye ekiplerinin 120 saniye içinde enkaza ulaşması gerektiğine dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim