• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Dalaman Yat Limanı inşaatı başlıyor

Dalaman Yat Limanı inşaatı başlıyor
Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri bilgilendirme toplantısı, Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dalaman Yat Limanı inşaatı başlıyor

Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri bilgilendirme toplantısı, Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri 1/5000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı 1/1000 Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı 1. bilgilendirme toplantısı Kaymakam Ahmet Deniz Başkanlığı’nda Belediye Toplantı Salonu’nda yapıldı. 1995 yılında ihalesi yapılan ve çıkan sorunlar nedeni ile bugüne kadar yaklaşık 15 seneden bu yana bir türlü yapılmasına başlanamayan Yat Limanı ile ilgili tüm kurumlardan olumlu görüşler alındıktan sonra, Dalaman Yat Limanı’nın yapımının başlaması için sadece Anıtlar Kurulunun Koruma amaçlı istediği imar planının yapılması kaldı. Anıtlar Kurulu’nun koruma amaçlı 1/5000 ve 1/1000’lik İmar Planları ile ilgili bilgilendirme toplantısına katılan yetkililer görüşlerini açıkladılar.

DALAMAN YAT LİMANI KARADA HAVUZ OLUŞTURULARAK YAPILACAK

Toplantıda ilk olarak 1/5000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı 1/1000 Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nı hazırlayan Şehir Plancısı Yıldırım Karataş konuşma yaptı. Yapılan imar planı değişikliği ile ilgili bilgiler aktaran Yıldırım Karataş; “Bugüne kadarki yapılan yat limanı projeleri deniz içerisindedir. Dalaman Yat Limanı Projesi ise, karada oluşturulan havuz şeklinde olacaktır. Dalaman Yat Limanı’nın tamamlanması ile birçok ticari faaliyet ve turizm bölgeye ve ülkeye büyük katkılar sağlayacağı inancındayım” dedi.

YER TESLİMİNDEN SONRA 30 AY İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK

Dalaman Yat Limanı’nın 2011 yılında yapımına başlanabileceğine inandığını belirten Bezirgan “Bu yat limanı projesini yer tesliminden sonra 30 ay içerisinde tamamlayacağız . İnanıyorum ki bölgeye büyük katkısı olacaktır. Bakın Turgutreis’te hiç otel yokken Yat Limanı’nın yapılmasından sonra 5-6 tane beş yıldızlı otel oldu.Ve buradaki insanlara büyük katkılar sağladı. Ayrıca Dalaman Yat Limanı Projesi içerisinde bulunan küçük bir alışveriş merkezi, kumsalı, yüzme havuzu ile bölge insanına hizmet verecek” dedi.

Toplantıda Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz da açıklamalarda bulundu. İhalesinin yapılmasından sonra 15 yıl geçmesine rağmen yapılamayan yat limanına artık devletin ve milletin sahip çıkması gerektiğini belirterek; “Artık 5 yıl gibi bir zaman aşımı sonrasında ülkemiz vatanımız milletimiz bu projeye sahip çıkmalı. Bu proje artık hayata geçirilmeli. Daha fazla geç kalmayalım. İşte Avrupa birliğine girdik, gireceğiz derken aynı zamanda buraya hizmet edilmiş değil. Avrupa ülkelerinde 15 yıl süren proje zannetmiyorum ki olsun. Dünyada ikinci bir örneği olmayan yatırım. İşte bu yatırım gerçekleşecek. Dünyanın tüm ülkelerinin gemileri uçakları Dalaman’a gelecek. Dalaman artık yüzünü Akdeniz’e dönecek” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim